GÖTEBORG En 10-årig flicka och en anhörig till henne har attackerats med kniv mitt på ljusa dagen i Brunnsparken, Göteborg. Enligt uppgift ska flickan ha blivit knivhuggen i magen och halsen.

Det var vid 12.30-tiden som polisen larmades till Brunnsparken, mitt i centrala Göteborg, efter en knivattack mot en 10-årig flicka och en ung kvinna som är anhörig till henne, skriver Aftonbladet.

Flickan ska enligt uppgifter till tidningen ha blivit huggen i både magen och halsen och ska ha förts med ambulans till Drottning Silvias sjukhus. Läget ska vara allvarligt men stabilt.

Det pågår en omfattande polisinsats vid Brunnsparken och polisen ska ha gripit en misstänkt gärningsman.

— Gärningsmannen som ska ha gjort det här grips på platsen ganska omgående, han är i 35-årsåldern, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Den unga kvinna som var med flickan ska ha knivskadats på ena armen.

— Den här mannen har gått till attack. Anhöriga till flickan är på plats och bevittnar. I samband med det får kvinnan skador, troligen när hon försökt ingripa, säger Thomas Fuxborg Aftonbladet.

Avspärrningar vid Brunnsparken.

Flera andra personer ska också ha ingripit och lyckats stoppa gärningsmannen.

— Förbipasserande ungdomar ska enligt uppgifter ha fått ner gärningsmannen på marken, även vakter och ordningsvakter ingrep. Sedan fanns där också en ledig polis som ingrep, säger Thomas Fuxborg till TT.

Polisen ser i nuläget ingen koppling mellan flickan och den misstänkta gärningsmannen, som är misstänkt för två mordförsök i nuläget. Han ska vara känd av polisen sedan tidigare och enligt Aftonbladet visar en personutredning från Kriminalvården han har ett ”långvarigt missbruk” med omfattande kontakter med sociala myndigheter, vården och polisen..

Medströmsmedia har publicerat censurerade bilder när den misstänkte grips. På den ocensurerade bilden kan man se att gärningsmannen har ett icke-svenskt utseende.

”Enligt flera vittnen jag pratat med skrek misstänkta gärningsmannen allahu akbar innan attacken mot flickan i Gbg. Dock ej bekräftat av polisen”, skriver journalisten Joakim Lamotte på Facebook.