MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I Finland har Nordiska motståndsrörelsen under förra veckan genomfört en intensiv kampanj som svar på att regimen utlyst veckan till en ”antirasistisk” vecka.

Förra veckan hölls den årliga veckan mot rasism i Finland. Nordiska motståndsrörelsen gav svar på tal genom intensivt propagandaarbete som inleddes redan lördagen den 19 mars med en stor offentlig tidningsutdelning i centrala Helsingfors. Förutom att dela ut flera olika gratistidningar och diskutera med förbipasserande så hade aktivisterna med sig informationstavlor som bland annat presenterade information om folkmordet på den vita minoriteten i Sydafrika.

hki14128516

Tidningsutdelning. Foto: vastarinta.com (gäller alla bilder i artikeln)

Efter tidningsutdelningen omvandlades aktiviteten till en demonstration där aktivister med fanor och en banderoll marscherade till en park där Janne Moilanen höll ett tal som kretsade kring massinvandringen till Finland och avslutades med att den finske inrikesministern Petteri Orpo pekades ut som en landsförrädare av åhörarna.

hkikatu3161

Tal. Mer bilder från dagen kan ses HÄR.

Dagen fortsatte sedan med att Motståndsrörelsens aktivister slöt upp i en demonstration som krävde att Finlands gränser ska stängas som arrangerades av ”Rajat kiinni” (”Stäng gränsen” på svenska), ett nätverk som kan liknas vid svenska ”Folkets demonstration” fast utan sionism och allmänt ideologiskt sundare. Därefter avrundades dagen med mat och teoretiska självförsvarsstudier i ”Koti”, Nordiska motståndsrörelsens lokal i Helsingfors.

hki14128535

Den organisationsobundna demonstrationen mot massinvandringen som aktivisterna slöt upp i.

Även under måndagen delade aktivister ut tidningen Vastamedia till hushåll i Lahtis. Under dagen anslöt aktivisterna också till en ”Stäng gränsen”-manifestation i Lahtis.

lah2

Invandringskritisk manifestation. I bakgrunden syns en banderoll med Motståndsrörelsens symbol. Se mer bilder HÄR.

På tisdagen delades tidningar ut offentligt igen i Helsingfors under dagen och på kvällen genomfördes en nattvandring.

hki14130236

Nattvandring. Se fler bilder HÄR.

I Helsingfors fortsatte aktivismen med en banderollaktion under onsdagen samt att aktivister slöt upp i en med kort varsel utlyst ”Stäng gränsen”-manifestation. Manifestationen hade utlysts efter terrordådet i Bryssel som inträffade föregående dag. Runtom i Finland delades även tidningar ut på flera orter.

hki14130781

Banderollaktion.

hki14130779

lahke2

Invandringskritisk manifestation.

lahke3

Se mer bilder från onsdagen HÄR.

Finska hjälpen, ett projekt som drivs av Nordiska motståndsrörelsen i Finland, genomförde under torsdagen matinsamlingar till behövande finländare på tre olika orter.

tre14131698

En av de lyckade matinsamlingarna. Se mer bilder HÄR.

Rent allmänt bedrev kampgrupperna runtom i Finland omfattande aktivism där banderoller, affischer och klistermärken sattes upp, tidningar delades ut och byggnader som huserar folkfientliga krafter spärrades av.

hkirasvas1

Mer bilder från basaktivism förra veckan går att se HÄR.

Mellan fredag och söndag genomfördes även en vildmarksvistelse i Finland, men artikel och bilder från den aktiviteten har ännu inte publicerats.


  • Publicerad:
    2016-03-31 01:35