BODEN. Restaurangägaren Nimon Hoxha gråter ut i norrbottnisk lokalmedia över att för få kunder kommer och äter på hans restaurang i Boden. Själv menar han att det är Nordiska motståndsrörelsens fel.

SVT och NSD sprider nu Hoxhass påstående att det är Nordiska motståndsrörelsens fel att hans restaurang stänger. Skärmbild: svt.se.

Efter torsdagens tumult vid Nordiska motståndsrörelsen valtält i Boden, där polisen fick omhänderta en 13-årig flicka som spottade folk i ansiktet och försökte förstöra valmaterial, har en lokal restaurangägare sökt uppmärksamhet i media.

Han har bland annat försökt att utmåla sig som en hjälte, som ska ha gått emellan i samband med att den 13-åriga flickan ska ha ”knuffats” av en motståndsman.

— Han stod i bakgrunden och gormade när jag eskorterade en ung flicka som inte kunde bete sig bort från valtältet. Men det var polisen som kom och mötte mig och tog henne därifrån, berättar Motståndsrörelsens kampanjansvarige i Boden, Simon Holmqvist, som anklagats för att ha ”knuffat” den unga tjejen.

LÄS MER: ”Boden mot rasism” sprider lögner och hetsar barn till brottslighet

Under fredagen har restaurangägaren Nimon Hoxha fortsatt att figurera i flertalet artiklar i både NSD och SVT, där han återigen berättar hur han ”gick emellan”.

— När flickan tagit NMR:s blad och släppt ned dom på marken så knuffar han henne. Jag hoppade över staketet och gick emellan dom. Du kan inte knuffa ett barn, sa jag, berättar Nimon Hoxha för SVT.

Dessutom har han beslutat att stänga ner sin restaurang, då han har för få kunder. Att affärerna går dåligt skyller Hoxha ifrån sig, nämligen på Nordiska motståndsrörelsen.

— Det är ingen mening att hålla öppet. Jag är inte rädd för dem, men de står där länge på dagen. Jag vet att de har rätt att stå där och att de fått tillstånd av polisen, men jag vill inte ha något bråk eller problem i restaurangen, säger han

Till NSD säger Hoxha att han tänker öppna restaurangen igen när valet är över.

Källor:
Han har fått nog – stänger restaurang
Stänger restaurang på grund av nazister


  • Publicerad:
    2018-08-31 21:45