ESLÖV. Eslövs kommun har gått ut med en varning för vissa ungdomar som satt i system att gå runt och hosta, nysa och spotta i närheten av äldre människor.

I en tid när svenskarna försöker skydda sig från coronasmitta så gott det går så finns det vissa personer i vårt land som agerar för att istället sprida viruset.

I Eskilstuna lade invandrare ut en ”skämt”-video på Youtube där de gick runt och hostade på svenskar och berättade att de hade ”corona”. ”Skämtet” ska ha hyllats av andra invandrare.

I skånska Eslöv går nu kommunen ut med en varning för vissa ungdomar som satt i system att gå runt och hosta, nysa och spotta i närheten av äldre människor.

— Det har kommit till vår kännedom att äldre personer känner sig otrygga. Att ungdomar kan hosta och säga ”corona” och sen går iväg och skrattar, säger Ingrid Westerlund, verksamhetschef på Eslöv kommun.

På Eslövs kommuns facebooksida har en varning lagts ut:

Några av våra äldre har råkat ut för att ungdomar medvetet hostar, nyser och spottar i närheten av dem på stan och i butiker. Prata med dina ungdomar och framför allt reagera om du ser att någon uppenbart försöker provocera och uppträder respektlöst. Det är allas vårt ansvar att hindra smittspridning och se till att alla så långt det är möjligt kan känna sig trygga.
Visa hänsyn, ta andras oro på allvar och ta hand om dig själv och andra!

Källor:
”Ungdomar” hostar på pensionärer, ropar ”corona” och skrattar
Eslöv kommun: Ungdomar har medvetet hostat vid äldre


  • Publicerad:
    2020-03-31 10:55