HISTORIA Ny film går igenom hur flera amerikaner som vittnade under Nürnbergrättegångarna mot Tyskland inte var de vanliga soldater som de framställdes som utan faktiskt jobbade åt underrättelsetjänsten och det som sedermera kom att bli CIA.

Revisionisten Dean Irebodd, även känd som DenierBud, är sedan tidigare bland annat känd för sin dokumentär ”One Third of the Holocaust” som ifrågasätter den officiella versionen om att 6 miljoner judar dödades av Tyskland under andra världskriget.

I en kort film som släpptes förra veckan går Irebodd igenom hur CIA:s föregångare, Office of Strategic Services (OSS), i hemlighet var inblandade i Nürnbergrättegångarna där representanter för Tredje riket dömdes för inblandning i det påstådda folkmordet på judarna.

Irebodd visar i filmen hur flera av CIA idag bekräftade OSS-agenter under rättegången låtsades vara vanliga soldater och lämnade vittnesmål som skulle bevisa förintelsen.

Att många judar som påstår sig ha överlevt förintelsen har skarvat med sanningen vet vi sedan tidigare, men hur pålitliga är egentligen vittnesmålen från soldater som egentligen var hemliga agenter?