RELIGION. En före detta troende muslim och anti-jihadist uppges bli tvungen att gå under jorden efter upprepade hot. Den kvinnlige kritikern har tidigare menat att muslimer drillas i barnafödande och ockupationstänk i moskéerna.

Den somaliska islam-kritikern Mona Walter

Den somaliska islam-kritikern Mona Walter

Somaliern och islam-kritikern Mona Walter kritiserade förra veckan Integrationsminister Erik Ullenhag och menade att hans kritik mot så kallad islamofobi är felaktig och att kritiken mot islam beror på att religionen tagit en annan skepnad i Europa.

Jag är född och uppvuxen i Somalia, och var då muslim själv. När jag sedan kom till Sverige för 20 år sedan, var det naturligt för mig att då söka mig till en muslimsk församling, för att känna en tillhörighet och gemenskap. Det var först när jag kom till Sverige som islams rätta ansikte visades för mig. Inget av det jag upplevde här förekom i Somalia på den tiden, skrev Walter i en debattartikel riktad mot Ullenhags resonemang om att islam inte hotar Europa.

Walter menar bland annat att ”Imamerna talade om för oss att vi inte skulle beblanda oss med kaffersamhället (det vill säga det svenska), att vi skulle föda så många barn vi kunde och få så många släktingar som möjligt att flytta hit just med det uttalade målet att islamisera Sverige”

Hon menar vidare att det inte är med vapen ”utan genom barnafödande och invandring” som man vill bli landets majoritet.

Efter debattartikeln som publicerades i den religösa nättidningen Dagen uppges hoten och trakasserierna ökat och Mona Walter säger sig nu bli tvungen att gå under jorden. Hon uppger även att Säpo nu ska ge henne en ny identitet och en skyddad bostad.

— Någon har bland annat lagt upp min bostadsadress på en hemsida och uppmanat folk att mörda mig. Jag skrev ut innehållet och visade polisen men de kunde tydligen inte göra något, säger hon och fortsätter:

— De skriver till exempel ”vi ska döda dig” eller ”Al-Shabab kommer döda dig”.

Hon uppger vidare att personer har konfronterat henne på stan och då visat videoklipp där en islamistisk grupp skär halsen av en man som konverterat från islam och blivit kristen.

— När jag tänker på alla som säger att de vill döda mig så känner jag mig livrädd, säger hon.

Källor:
Mer än en myt, Erik Ullenhag!
Går under jorden efter islamkritik


  • Publicerad:
    2014-07-29 17:15