SKELLEFTEÅ. Under tisdagsmorgonen blev en ung flicka knivhuggen på ett industriområde i Skellefteå. Idag begärdes den antirasistiske företagaren Jesper Blylod häktad misstänkt för mordförsöket.

Det var strax efter klockan 9 på morgonen som larmet kom om att en ung flicka attackerats med ett vasst tillhygge i en butik liggandes på ett industriområde i Skellefteå. Enligt SVT Västerbotten ska vittnen ha sett blodspår på väggarna och hur någon ”sprang förbi”. När de följde blodspåren fann de flickan skadad och larmade polis som snabbt kom till platsen. Den unga flickan överlevde och fick föras med ambulans till sjukhus.

Snart kunde den 37-årige företagaren Jesper Blylod (19820405-8591) gripas, misstänkt för försökt till mord. Han kom senare att anhållas och under torsdagen begärdes han häktad vid Skellefteå tingsrätt.

Blylod driver företaget DinLagerButik, där han säljer alltifrån leksaker till teknikprylar och campingutrustning. Lokaltidningen Norran har tidigare gjort ett omfattande reportage om Blylod och hans affärsverksamhet.

På Facebook har han bland annat postat flera antirasistiska och homolobbyvurmande inlägg, exempelvis en bild på en judisk och en arabisk man som kysser varandra samt en amerikansk propagandafilm mot nationalsocialism från andra världskriget.

Skärmbild från Jesper Blylods Facebook.

Till sin födelsedag lyckades Blylod samla in 210 kronor till UNHCR:s arbete för så kallade flyktingar runtom i världen.

Uppgifterna om brottsoffret har varit knapphändiga, men polisen har bekräftat att hon och Blylod sedan en kort tid tillbaka varit bekanta med varandra. Hon har kunnat lämna en detaljerad redogörelse över händelseförloppet och enligt uppgift ska hon redan under onsdagen ha blivit utskriven från sjukhuset.

I de inledande förhören har Blylod förnekat brott.

Källor:
Häktningsframställan Skellefteå TR: Målnummer B 836-19
Mordförsöket i Skellefteå: Flickan har fått lämna sjukhuset
Misstänkt mordförsök i Skellefteå – en person anhållen
CNC-operatören som startade egen webbutik


  • Publicerad:
    2019-07-11 12:00