JUDISK MAKT. Nordfront har tidigare tagit upp den utredning som friade överläkaren från hans påstådda antisemitiska handlingar på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Frågan har aktualiserats återigen efter att Uppdrag granskning gjorde ett reportage om händelsen.

Då Uppdrag granskning tar upp en del saker som redan tagits upp i en tidigare artikeln på Nordfront så rekommenderar jag de personer som inte är bekanta med frågan att läsa igenom den. Alternativt att man ser hela reportaget själv. En del nya saker tas upp i programmet och vissa personers åsikter lyfts fram i reportaget som är värda att kommentera. Vi börjar med de nya händelserna för att komplettera den äldre artikeln.

  • Det var inte flera judiska läkare som klagade på antisemitism, det var endast en judisk läkare. Denna judiska läkare hade hamnat i en personkonflikt på arbetet och när den inte fick sin vilja igenom så kontaktades Simon Wiesenthal-centret, som i sin tur började utöva påtryckningar på Karolinska och svenska politiker. Den judiska läkaren hade även ett möte på den amerikanska ambassaden, vad som sas där ville han inte berätta för Uppdrag granskning.
  • Den judiska läkaren har tidigare anmält samtliga av sina överordnade för trakasserier och rasism. Något som den överväldigande majoriteten av de anmälda cheferna själva påstår saknar verklighetsförankring.
  • Ingen av läkarna på den neurologiska avdelningen, inklusive de som är av judisk börd håller med den judiska läkaren i hans påståenden. Den aktionsgrupp mot antisemitism och rasism som startades av två judiska läkare på Karolinska har inga medlemmar från den neurologiska avdelningen.
  • Medier i Sverige refererar till varandra och bedriver hetskampanj mot Karolinska. Det visar sig att i princip allt material som publicerats kommer från den enskilda judiska läkaren. Något som gör att många av tidningarna nu tvingas ändra i sina texter efter det att Uppdrag granskning kontaktat dem. I princip har dessa tidningar bedrivit fake news, vilket dock inte är en nyhet i sig.
  • Rabbinen Abraham Cooper som jobbar för Simon Wiesenthal-centret hade själv inte läst utredningen, men det hindrade inte honom om att raljera om utredningen och attackera den som felaktig.

Reportrarna som har gjort denna granskning heter Per Shapiro, som möjligen har judisk bakgrund med tanke på sitt efternamn och Sophia Djiobaridis. I reportaget finns Göran Rosenberg som ställer upp som judiskt alibi när han går i god för att de bilder som överläkaren har spridit inte bör klassas som antisemitism. En bedömning som Svenska kommittén om antisemitism inte har hållit med om då de ansåg att vissa av bilderna var antisemitiska. Behovet av ett judiskt alibi visar i sig självt den räddhågsenhet som finns i Sverige när det kommer till kritik mot den judiska staten Israel.

Rosenberg gör bedömningen att den längst ner till höger inte är spridd med en antisemitisk intention då överläkaren är antirasist, men hade den spridits på en nazistisk hemsida så hade den varit antisemitisk. Vilket påvisar att Rosenberg inte ser sakfrågan utan vem som sprider meddelandet. Oavsett hur sant meddelandet är, om det sprids av en nationalsocialist så skall denna stigmatiseras för att ha spritt budskapet. Detta arbetssystem för sådana människor som Rosenberg är inget nytt, där man främjar de personer man delar världsbild med och där man medvetet skriker antisemitism för att försöka tysta människor med avvikande synsätt.

Att överläkaren kallas antisemit är något som Rosenberg har problem med och i sakfrågan håller jag med Rosenberg, men var han och jag skiljer oss åt är att hans största farhåga och verkliga rädsla är att själva innebörden av antisemitism är något som vattnas ur om det används på ett sådant sätt som görs av Cooper och hans likar. Till syvende och sist är det en konflikt inom den judiska gruppen om hur och när begreppet antisemitism skall användas. De på Simon Wiesenthal-centret vill expandera begreppet antisemitism till att omfatta ännu mer av den kritik som finns mot Israel och andra organisationer samt individer som inte delar deras judiska intressen. Rosenberg medger också att en av anledningarna är att Simon Wiesenthal-centret är mer högerinriktade och stödjer de israeliska sionisternas ambitioner, något som inte Rosenberg alltid håller med om och ibland aktivt går i polemik mot sionisterna. Läs mer om Rosenberg här.

Det Simon Wiesenthal-centret sysslar med skall nog snarast ses i ljuset av andra operationer som de och andra snarliknande judiska organisationer har sysslat med. Norman Finkelsteins bok The Holocaust Industry skriver om hur judiska organisationer tillsammans med korrupta amerikanska politiker utpressade schweiziska banker att betala ut stora summor pengar för påstådda judiska förintelseoffers besparingar i dessa banker. Organisationen Paideia i Sverige var även ett annat sådant fall. Där den numera ökända judinnan Barbara Spectre berättar om att Europa måste ha mångkultur för att överleva och att judar kommer ha en ledande roll i detta. Ett annat fall är de påtryckningar mot Island för att de ville förbjuda stympning av manliga bebisars förhud, där judiska individer och organisationer säger att de skall bedriva en smutskampanj mot Island i amerikanska medier om de inte underkastar sig deras judiska vilja.

Simon Wiesenthal-centret är lika skrupellösa som Simon Wiesenthal själv som ljög ihop om att fem miljoner icke-judar hade dött i så kallade ”nazistiska förintelseläger”, ända tills Donald Trump påpekade att man bör komma ihåg alla människor som dog – då plötsligt gick förintelseforskaren Yehuda Bauer ut och bekräftade Wiesenthals lögner i israelisk press för att fortsätta få människor att endast tänka på judar som särskilda offer.

Att den judiska läkaren fick prata med folk på den amerikanska ambassaden är heller ingen slump då det judiska folket har sin största maktbas i den amerikanska nationen och styr mycket av politiken där. När dåvarande amerikanska president Barack Obama besökte Sverige valde han bland annat att besöka Stockholms synagoga. Han skickade ett särskilt sändebud till Malmö för att läxa upp Ilmar Reepalu som var dåvarande högsta politiska ledare för Malmö. USA:s ambassadör hade också beklagat sig över Reepalus antisemitism. Expressen skriver:

Kritik från supermakten USA mot en svensk kommunstyrelseordförande är förstås en extraordinär händelse. Expressen har bett Mark Brzezinski om en intervju om saken, men ambassadören har avböjt.

Simon Wiesenthal-centret krävde att överläkaren skulle få sparken, något som inte gick. Däremot blev han omplacerad och istället för att ha kontakt med patienter som läkare så sköter han numera endast administrativa uppgifter. Vad som verkligen har hänt är alltså att en judisk läkare hade en konflikt med chefen. Han gick därför till Simon Wiesenthal-centret, beklagade sig och bad om hjälp från en internationell judisk organisation baserad i USA, han fick gå på ett möte på den amerikanska ambassaden, tidningar i Sverige som till mestadels ägs av judiska familjer startade en hetskampanj mot Karolinska, Karolinska tillsätter en utredning som friar läkaren, trots friandet så kräver Simon Wiesenthal-centret att han skall sparkas, men han blir istället omplacerad. Vad är detta om inte ett solklart fall av judisk makt?

Judiska organisationers makt går ända ned till en anställd läkare på Karolinska, hur mycket påverkar de då inte andra politiska ledare och höga företagare? Vem tror att svenskar eller nordbor kan utöva en sådan makt mot israeliska läkare som uttalar sig fientligt mot Sverige eller andra judiska läkare runt om i världen när de uttalar sig fientligt mot de nordiska länderna?

Vad Simon Wiesenthal-centret har visat för alla med lite hjärna är att om en judisk individ tycker att du jävlas med honom så kommer du få ett helvete oavsett om du är oskyldig till anklagelserna eller inte. Detta kommer göra att människor, speciellt de som har något att förlora, kommer passa sig extra noga för att stöta sig med judiska människor. När väl huggtänderna visas upp av de judiska organisationerna så finns det ändå en baksida, att den judiska makten visas upp inför alla, ett uppvaknande sker hos vissa människor, en verklighetsbild som blir för alltid förändrad. Det bevisar också att ”obotliga antisemiter” har rätt när de upplyser de nordiska folken om att det finns en stor judisk makt i världen.

Speciellt träffande är det att det är Uppdrag granskning som har producerat inslaget. Det programmet på SVT har fortfarande ett högt rykte, vilket gör att kristna anhängare till judarna som Lars Adaktusson nu försöker smutskasta SVT med guilt by association när han försöker knyta samman SVT och Nordfront. Skademinimeringen hos andra judar och filosemiter är nu på högvarv, men för var dag som går blir det allt svårare för dem att klara av att argumentera för att det inte skulle finnas någon judisk makt som påverkar Sverige och världen.


  • Publicerad:
    2019-11-08 11:30