Tidigare under dagen rapporterade Nordfront om att uteslutningsärendet mot Sverigedemokraten Pär Norling i Bollnäs drar ut på tiden. Vissa menar att Sverigedemokraterna vill skjuta ärendet under mattan eftersom man egentligen inte ställer sig emot uttalanden som att islam borde förbjudas och att troende muslimer borde utvisas från Sverige.

Ännu svårare tycks det vara att tillhöra Sverigedemokraterna och kritisera Israel och sionismen. Senaste i raden att erfara detta är Mattias From, gruppledare för Sverigedemokraterna i Kungsbacka, nu fått erfara. From har kritiserat den prosionistiska hållning som många i Sverigedemokraternas ledning har och detta accepterades inte av partistyrelsen som anser att han är ”skadlig för partiet” och ”antisemit”.

”Man har funnit honom ideologiskt avvikande samt skadlig för partiet. Bakgrunden är bland annat texter som From publicerat på sin hemsida som man inte kunnat tolka på annat sätt än att han hyser antisemistiska åsikter och stödjer olika konspirationsteorier om att judar inflitrerat Sverigedemokraterna och i hemlighet styr över partiet,” säger presschefen Martin Kinnunen till Nyheter24. 

Mattias From har kommenterat beslutet på sin Facebooksida:

”Tydligen får man inte lov att kritisera ledningen och den Israelvänliga hållningen partiet har, som inte ens är förankrad bland medlemmarna. Håller man inte tyst och rättar sig in i ledet till 100 procent så åker man ut… SD är Sveriges i särklass mest toppstyrda riksdagsparti, det råder det ingen tvekan om!” skriver han. 

Tidigare i år har Sverigedemokraterna bland annat uteslutit partiveteranen Solveig Renhammar-Metus och Eddie Påfvelsson, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Ale. Renhammar Metus hade sagt att ”judar styr SD” och Påfvelsson hade kallat nationalsocialismen för ”kärlekens, naturens och djurens ideologi”.

Relaterat:

Kritiserade ”sionisterna i SD” – nu utesluts han


  • Publicerad:
    2012-09-17 21:32