UTRIKES. Antisionistiska krafter verkar ha fått nog av Israels ständiga attacker.

Under helgens israeliska trippelattack mot Libanon, Syrien och Irak bombade den judiska staten påstått iranska mål i Syrien, shiamilisställningar i Irak samt utförde drönarattacker mot Hizbollah och en palestinsk motståndsgrupp i Libanon.

Nu har den övervägande shiamuslimska antisionistiska axeln reagerat. Libanons president Michel Aoun kallar exempelvis attackerna för ”en krigsförklaring”.

Shiamilisen Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah – vars militära styrka är mäktigare än landets armé – säger att de ”inte längre kommer att tillåta israeliska drönare att penetrera libanesiskt luftrum”. Israel har under flera år använt libanesiskt luftrum för att attackera den legitima syriska regeringen i syfte att hjälpa islamister krossa landet.

Ett stort shiamuslimskt block i Iraks parlament fördömde även de attacken som de förutom Israel även skyllde på USA, som fortfarande har tiotusentals soldater i landet. De kräver också att USA ska lämna landet.

Även Iran, som den judiska staten ännu inte attackerat direkt, har givit sitt stöd till sina allierade i regionen.

Hur de kommer att agera mot den sionistiska aggressionen är oklart. Enligt obekräftade uppgifter till Reuters ska Hizbollah planera en ”kalkylerad” hämndattack som inte ska vara stor nog att föranleda en fullskalig israelisk attack.

Källor:
Lebanon, Iraq, Iran call out Israel’s ’declaration of war’ after it bombs 3 COUNTRIES in one weekend
Hezbollah planning ’calculated strike’ against Israel after drones: two sources close to Hezbollah


  • Publicerad:
    2019-08-27 19:35