USA Två vakter misstänktes ha förfalskat dokument angående övervakningen av Jeffrey Epstein under natten då han ska ha begått självmord. Vakterna har dock nått en överenskommelse med åklagaren, varför åtalet mot dem lagts ned.

Det var i augusti 2019 som den judiske och sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein hittades död i sin häktescell på Manhattan i New York.

Enligt den officiella rapporten ska Epstein ha begått självmord i cellen, trots att övervakningen mot miljardären, som misstänktes ha sysslat med människohandel av unga flickor åt sig själv och andra ur eliten, ska ha varit omfattande.

Två vakter som jobbade under natten har länge misstänkts för brott i samband med Epsteins död, nämligen att ha förfalskat dokument kring vad som hände under natten då miljardären dog.

Men nu har åtalet mot de två vakterna lagts ned, trots att de båda erkänt att de förfalskat dokument för att de sovit och surfat på Internet när de skulle ha övervakat Epstein.

Vakterna ska ha nått en överenskommelse med åklagaren där de godtagit hundra timmars samhällstjänst vardera samt att de åläggs att delta i en federal utredning av Epsteins dödsfall.

Epsteins tidigare flickvän, judinnan Ghislaine Maxwell, dömdes under gårdagen för inblandning i Epsteins handel med flickor.

Maxwell som länge kunde gömma sig undan amerikanska myndigheter i bland annat Israel, dömdes för sextrafficking av en minderårig, transport av minderårig för sexuella syften, förberedelse till transport av minderårig för sexuella syften, förberedelse till sextrafficking av minderåriga och förberedelse till att förmå minderåriga att ingå sexuella förbindelser.

Vad Maxwell får för straff kommer att aviseras längre fram.