AUSTRALIEN. På grund av oro från den så kallade Anti-wax movement så planerar Australiens regering att förbjuda ovaccinerade barn från att gå i förskola och fritidshem.

I en film som fått starkt stöd av medicinska experter lovar Malcolm Turnbull, Australiens premiärminister, att arbeta för att alla stater och territorier i Australien ska arbeta efter den så kallade ”No jab no pay”-lagen. Denna lag som infördes 1 januari 2016 innebär att föräldrar inte längre kan av religiösa eller filosofiska orsaker avstå från vaccinationer.

Lagarna, som tillämpats i delstaterna New South Wales, Victoria och Queensland, förbjuder inskrivning av ovaccinerade barn i barnomsorg, såvida de inte har ett medicinskt undantag.

Till den brittiska tidningen The Telegraph säger Turnbull följande:

— Föräldrar i australiensiska stater ska kunna skicka sina barn till förskolan utan att de riskerar barnens liv. Om föräldrarna säger att de inte ska vaccinera sina barn så utsätter de inte bara sina egna barn för risker utan även andras barn.

Som Nordfront tidigare har rapporterat om så stoppade Australien barnbidrag till föräldrar som valt att inte vaccinera sina barn och det ledde till att vaccinationerna upp med 200 000 barn år 2015.

Dock är antivaccination-rörelsen stark i vissa landsbygdsområden och rörelsen menar att vaccinationer mot polio, påssjuka, mässling och röda hund kan orsaka bland annat autism.

Källor:
No Jab No Pay
Australia to ban children who have not been vaccinated from childcare centres


  • Publicerad:
    2017-04-23 20:50