Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Även Vänsterpartiet i Ludvika väljer demonstration mot Motståndsrörelsen framför eget första maj-firande

Av Redaktionen, 2016-04-02
redaktionen@nordfront.se

BORLÄNGE. Vänsterpartiet i Ludvika gör gemensam sak med avdelningarna i Hedemora och Borlänge – överger sin mest heliga dag för att demonstrera mot Nordiska motståndsrörelsen.

Den så kallade arbetarrrörelsen tänker inte demonstrera för arbetares rättigheter under första maj. Istället kraftsamlar man för att ”markera” på Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration i Borlänge.

Tidigare har Vänsterpartiet i Borlänge och Hedemora övergett sina egna demonstrationer under första maj, nu tänker även Vänsterpartiet i Ludvika demonstrera mot Nordiska motståndsrörelsen i Borlänge. Där kommer toppolitiker som Mona Sahlin, försvarsministern Peter Hultqvist samt Vänsterpartiets f.d. partiledare Lars Ohly att tala.

Enligt Elias Lodin, nyvald ordförande för Vänsterpartiet i Ludvika, hade man inga planer på en första maj-demonstration i Ludvika.

– Vi gör som partikamraterna i Hedemora och åker till Borlänge på 1 maj. Detta görs av samma anledning som V i Hedemora, för att markera mot nazisterna. Vi hade inte planerat någon aktivitet i Ludvika på 1 maj och när frågan om vi skulle göra något kom upp så enades vi om att åka till Borlänge, säger Elias Lodin till svenskfientliga Dalarnas Tidningar.

V i Ludvika har ännu inte fattat något beslut om att delta i sina partikamraters första maj-demonstration i Borlänge. Det viktiga är att ”markera mot nazisterna”, säger Lindholm till DT.

Källa:
Även Vänsterpartiet i Ludvika markerar mot nazisterna på 1 maj


  • Publicerad:
    2016-04-02 16:00