SIONISM. I nya utspel på Twitter beskriver Irans högste ledare Ali Khamenei sionistregimen i Israel som en ”cancertumör” som bildats i Palestina. Men Israel kommer inte att överleva länge till då det antisionistiska motståndet är bättre beväpnat än någonsin, enligt Khamenei.

Foto: Official website of Ali Khamenei (CC BY 4.0)

Nordfront uppmärksammade nyligen att Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei gick ut hårt mot Israel i flera uttalanden. Detta efter att USA i praktiken har godkänt den förestående annektering av Västbanken som Israel förklarat sig vara redo för.

Khamenei har ni gått ut på Twitter med ännu hårdare utspel mot sionistregimen i Israel. Detta i en lång rad inlägg som inleds med:

Först och främst vill jag uppmärksamma omfattningen av tragedin i ockupationen av Palestina och formandet av den sionistiska cancertumören i det landet. Bland andra brott mot mänskligheten i senare tid finns det inget som kan mäta sig mot detta brott vad gäller omfattning och allvar.

Den iranske ledaren fortsätter med att skriva att ”gryningen av den islamiska revolutionen i Iran öppnade upp ett nytt kapitel i kampen för Palestina” samt att ”uppkomsten av motståndsfronten [Hizbollah, reds. anm.] ledde till tilltagande problem för sionistregimen”.

Enligt Khamenei växer motståndsfronten ”med tilltagande styrka och hopp” medan Israel, som han kallar ”fronten för förtryck, misstro och arrogans”, bara blir allt mer ”hopplös och maktlös för var dag som går”.

Vidare påpekar han att det var västerländska makter som såg till att Israel skapades, genom att ”konspirera med judiska plutokrater”.

Storbritannien förberedde en lögn kallad sionism för att spela sin roll. Efter andra världskriget utnyttjade man problem i regionens tillstånd och deklarerade en falsk regim, en nationslös sioniststat.

Kritiken mot de arabländer som lagt kampen mot sionismen på is är också hård. Enligt Khamenei har de underkastat sig påtryckningar från USA och ”glömt sina mänskliga, islamiska och politiska skyldigheter” när de övergett Palestina och dessutom kastat åt sidan sin ”arabiska stolthet”.

Han skriver vidare att Iran har utrustat och organiserat motståndet mot sionistregimen och att de nu är bättre rustade än någonsin:

Iran har insett att de palestinska krigarnas enda problem var en brist på vapentillgång. Med gudomlig vägledning och assistans har vi planerat och nu har maktbalansen i Palestina förändrats och Gaza kan stå upp mot den sionistiska fiendens aggressioner och besegra den.

Khamenei menar att Hamas och Hizbollahs kamp ”har varit ett bevis för alla att världen inte kommer att glömma den dag som sionistarmén, ansatta av Hizbollah, retirerade från Libanon och bad om vapenstillestånd efter svåra förluster”.

Twitterutspelen har väckt avsky bland sionister världen över. På Twitter skriver USA:s utrikesminister Mike Pompeo att Khameneis tweets är ”hatfulla och antisemitiska”:

I ett uttalande på fredagskvällen ska Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ha svarat med att säga att ”den som hotar Israel med utrotning kan komma att försätta sig själva i en liknande fara”, rapporterar The Jerusalem Post.


  • Publicerad:
    2020-05-23 16:00