JUDISK MAKT. David Wurmser är en judisk hjärna bakom många krig i Mellanöstern – och på mordet på Irans general Soleimani.

David Wurmser. Skärmbild: Skype/Youtube.

När David Wurmser arbetade i den amerikanska regeringens Bushadministration propagerade han starkt för krig mot Irak, skriver Jon Schwarz för The Intercept.

Med tiden fick Wurmser som han ville och det blev en humanitär och geopolitisk katastrof när USA år 2003 anföll Irak.

Nu sköter Wurmser återigen den amerikanske presidentens utrikespolitik – denna gång Donald Trump – och ”utriket” är specifikt Iran, vilket han har ställt in sitt bombsikte på.

David Wurmser är informell rådgivare åt Trump. Det räckte – eller kanske krävdes? – att vara informell rådgivare för att planera och får lönnmordet på den iranske generalen Qassim Soleimani i början av januari; ett lönnmord som efter planering utfördes på order av Trump.

Wurmsers mångåriga kamp för Israels intressen
I maj och juni 2019 skrev Wurmser ett flertal promemorior till den dåvarande nationelle säkerhetsrådgivaren, stridshöken John Bolton. Enligt publikationen Bloomberg står det i dokumenten att Wurmser ansåg att aggressiva handlingar från USA:s sida – som att mörda Soleimani – med Wurmsers ord skulle ”skaka om den delikata interna maktbalansen och kontrollen över dem, vilka [den iranska] regimen är beroende av för sin stabilitet och överlevnad”.

Wurmser är filosofie doktor i internationella relationer och har arbetat för judarnas starka lobbygrupp AIPAC och deras avknoppade organisation Washington Institute for Near East Policy.

År 1996 var han en av huvudförfattarna bakom ett policydokument som hette ”En snabb separation: En ny strategi för att säkra sfären” som hade förberetts av en israelisk tankesmedja för den under samma år tillträdande premiärministern Benjamin Netanyahus regering. Dokumentet föreslog att man skulle göra ”förebyggande försvarsanfall” på sina ”fiender” med ”målet att avlägsna Saddam Husseins makt i Irak”.

I sin bok ”Tyranniets allierade: Amerikas misslyckande att besegra Saddam Hussein” som Wurmser lät publicera 1999, skrev han många av de lögner som senare skulle användas som argument att anfalla Irak: ”Kemiska, biologiska och till och med nukleära vapen är hörnpelarna för Saddams regim”, skrev Wurmser, och även att ”hotet från Saddams Irak kommer att öka” om USA inte fick bort honom från makten.

Efter 9/11 2001, då tre höghus på World Trade Center kollapsade, blev Wurmser en av två personer i en tvåmans underrättelsetjänst tillsammans med dåvarande bisittande försvarsekreterare Douglas Feith, som enligt general Tommy Franks vilken ledde invasionen av Irak beskrev honom som ”den dummaste jävla killen på jordens yta”.

Enligt Jon Schwarz var en av Wurmsers idéer att slå mot ”icke-Al Qaida-mål, som Irak”. Detta står i 9/11-kommissionens rapport.

Sedan blev Wurmser närmaste rådgivare åt John Bolton, som vid den tiden var undersekreterare vid utrikesdepartemenetet, och en av de mest hätska förespråkarna för ”regimförändrande” krig mot Irak.

Med tiden skulle Wurmser och hans vänner få som de ville, och USA ledde en invasion av Irak som påbörjades i mars 2003. Hundratusentals irakier och andra folk mördades.

Men 2007 försvarade Wurmser i en intervju fortfarande ”västvärldens” krig mot Irak, även om han ifrågasatte Bushadministrationens tal om att införa demokrati i Irak: ”Jag är inte egentligen en stor anhängare av demokrati. Jag gillar frihet och man måste skilja på de sakerna. Demokrati måste föregås av frihet under en lång, lång tid.”

I samma intervju sade han att om USA misslyckades med att ”sätta igång en fundamental förändring av beteendet” hos Irans ledare, kanske USA ”noga måste överväga att direkt anfalla Iran”.

Wurmsers geopolitiska ställningstagande stämmer helt överens med den judiska plan att ”fälla sju länder i Mellanöstern på fem år” som den amerikanske men judiske generalen Wesley Clark berättade om i sina memoarer publicerade 2007, och i åtföljande marknadsföringsturné halvt skröt om i en möjligen ”underhållande” men fullkomligt skrämmande tv-intervju:

Kritik mot politiken är ren och skär antisemitism
Kurt Nimmo, som har bloggat om politiska frågor sedan 2002, skriver angående Intercepts artikel om Wurmser att den som kritiserar Israel och dess kader av neokonservativa stridshökar, som styr Donald Trumps utrikespolitik, ställs i skamvrån och förvisas ut i den politiska vildmarken, för alltid fördömd som ”vit makt-antisemit”.

Skrapar man lite på ytan ser man att kärnan i denna anti-yttrandefrihetskampanj utgörs av rabiata sionister, samma sionistiska agitatorer som gör sig skyldiga till att ha mördat över en miljon irakier. Det är inte längre tillåtet att kritisera neokonservativa judar, skriver Nimmo. Till och med själva ordet ”neokon” anses numera vara ett kränkande antisemitiskt skällsord eftersom de flesta av dessa ”fega krigshökar” är judar.

Därför är Jon Schwarz artikel om David Wurmser viktig, anser Nimmo, även om de som intresserat sig för den judiska makten redan känner till bilden och vilka det är som står bakom alla krig i Israels intressen. För om detta skriver varken The New York Times eller The Washington Post, de två ledande nyhetspublikationerna i västvärlden.

Dessa ledande nyhetsbolag skriver aldrig att massmordskampanjen som västvärlden inledde mot Irak 2003 var ett strikt sionistiskt krig, avsett att gynna Israel, på bekostnad av USA. Wurmser hade fler judar i sin närhet, bland annat i de tankesmedjor som utarbetat planerna för attackerna i Mellanöstern.

Det gäller bland andra Davids egen hustru Meyrey Wurmser, som trots att David inte är en stor anhängare av demokrati, har ordnat finansiering till Stiftelsen för demokratiernas försvar. Hon är dessutom ledare för Centret för Mellanösternstudier vid Hudsoninstitutet, skriver Nimmo.

Vidare återfinns de neokonservativa judarna Paul Wolfowitz och Richard Perle.

Det gamla skämtet ”stäng in fyra judar i ett rum, så har de bildat sexton nya organisationer när de kommer ut”, är träffande för David Wurmser. Han har spelat nyckelroller vid American Enterprise Institute, ovan nämnda Washington Institute for Near East Policy, och Institute for Advanced Strategic and Political Studies.

2018 skrev David Wurmser ett brev till den före detta talmannen för Representanthuset, Newt Gingrich, och krävde att dåvarande utrikesministern Rex Tillerson skulle rensa ut all personal vid utrikesdepartementet som inte var tillräckligt lojal mot Trump – vilket med Timmos ord innebar detsamma som att de inte var tillräckligt lojala mot Israels önskemål.

Förutom att förespråka att USA skulle ”gå in i” – det vill säga anfalla – Iran, propagerade han för att Israel ”skulle anfalla mål i själva Syrien” med argumentet att ”Israel kan forma [Syriens] strategiska omgivning, i samverkan med Turkiet och Jordanien, genom att försvaga, begränsa och till och med mota bort Syrien”.

Detta skulle skapa en ”naturlig axelmakt” bestående av Israel, Jordanien, ett hashimitiskt Irak och Turkiet som skulle ”klämma till och avskilja Syrien från Saudihalvön” vilket ”skulle kunna bli ett preludium till en omritning av Mellanösternkartan, som skulle kunna hota Syriens territoriella integritet”.

Israel har sedan dess utfört tusentals attacker mot mål i Syrien.

Som Nimmo skriver, försvann naturligtvis inte dessa neokonservativa judar när man hade lyckats skapa kriget i Irak och ”inbördeskriget” i Syrien. De intog även grupperna bestående av ”humanitära interventionister” i den förre presidenten Barack Obamas administration.

Resultatet av det blev 30 000 lik i Libyen, ett organiserat inflöde av wahhabistiska legosoldater i Syrein, där över 600 000 syrier har mördats, hittills; allt under ledning av dåvarande utrikesminister Hillary Clinton, som Nimmo kallar för krigsförbrytare.

Det har under många månader varit tydligt att Donald Trump inte är något annat än en automaton för Israel”, skriver Nimmo och refererar därmed till en typ av maskiner som var populära på 1800-talet och framåt, byggda för att med urverksliknande mekanismer utföra vissa rörelser för att likna exempelvis en spelande orkester.

Enligt tidningen (numera nättidningen) The Hill beordrade Trump mordet på Soleimani för att ”han hade sagt några elaka saker”.  I fredags hotade Trump inför sina (huvudsakligen judiska) sponsorer att även mörda Irans högste ledare Ali Khamenei.

På Trumps Twitterkonto kunde man samma dag läsa: ”Den så kallade ’högste ledaren’ för Iran, som inte har varit särskilt stor på sistone, hade några elaka saker att säga om USA och Europa. Deras ekonomi rasar ihop, och deras folk lider. Han bör vakta sina ord noga!

Med andra ord”, skriver Nimmo, ”om Irans ledare kritiserar den amerikanska regeringen för att förstöra Irans ekonomi och påtvinga dem svåra levnadsförhållanden genom sanktioner, kan de bli måltavla för en Hellfire-missil.

Det första svaret under Trumps inlägg är en hyllning till ”fredsängeln” Trump:

Må alla patrioter vara Gud tacksamma som gav oss förmågan att skilja på rätt och fel
Trump gav oss kärlek
Trump gav oss sanning
Trump gav oss ära
Trump gav oss trygghet
Trump gav oss rättvisa
Trump gav oss integritet

Låt oss ge honom 4 år till
Svara ”Amen” & retweeta.

Epitetet på USA som USI – United States of Israel – är tydligare än på länge.

Källor:
Key Architect of 2003 Iraq War Is Now a Key Architect of Trump Iran Policy
David Wurmser and Trump’s Zionist Occupied Brain
Wikipedia/Talk:Richard Perle/Archives/2013
Trump tells GOP donors that Soleimani was ’saying bad things’ before strike
Trump Threatens to Kill Iran’s Spiritual Leader


  • Publicerad:
    2020-01-19 15:00