UTRIKES. Donald Trump bryr sig inte om de lösa grunder på vilka USA mördade antiterrorgeneralen Qassem Soleimani var riktiga eller inte.

USA lönnmördade den 3 januari den iranske antiterrorgeneralen Qassem Soleimani i Irak för att denne enligt USA skulle ha planerat att attackera fyra ambassader.

I efterhand har dock anklagelsen blivit mer och mer ifrågasatt. Under gårdagen sa till exempel USA:s utrikesminister Mark Esper att han inte fått se några bevis.

— Jag såg inte något [bevis] rörande fyra ambassader. Det jag säger är att jag delade presidentens ståndpunkt att det var sannolikt, jag förväntade mig att de skulle angripa våra ambassader, sade Esper under en intervju med CBS program Face the Nation.

Nu har även landets president Donald Trump gått ut på Twitter och sagt att det inte spelar någon roll ifall Soleimani – som varit essentiell i att besegra terrorgruppen Islamiska staten i både Irak och Syrien – utgjorde ett direkt hot mot USA. Det var rätt att döda honom ändå ”för hans fruktansvärda förflutna” enligt presidenten.

Soleimanis ”fruktansvärda förflutna” utgörs enligt sionister av det faktum att han hjälpte irakier att försvara sitt land efter USA:s illegala invasion av landet 2003.


  • Publicerad:
    2020-01-13 18:40