Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Revolutionsgardet utlovar “hårdare hämnd” mot USA

Av Redaktionen, 2020-01-10
redaktionen@nordfront.se

IRAN. Enligt det iranska revolutionsgardet var onsdagsnattens hämndaktion mot USA bara en uppvisning av landets militärmakt. En hårdare hämnd är fortfarande att vänta, lovar revolutionsgardet.

Det iranska revolutionsgardet utlovar fler hämndaktioner för det amerikanska lönnmordet på deras general Qassem Soleimani. Foto: Khamenei.ir (CC BY 4.0) .

Den iranska missilattacken mot amerikanska militärbaser i Irak tidigare i veckan kommer att följas upp av en betydligt hårdare hämndaktion. Detta enligt Abdollah Araghi, en senior befälhavare inom det iranska revolutionsgardet.

Vidare har revolutionsgardets ställföreträdande chef, Ali Fadavi, påpekat att onsdagens attack bara var ett sätt att visa upp Irans militärmakt, något som som USA ”inte kunde göra ett skit åt”.

Även Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, har antytt att ”Operation Martyr Soleimani”, som revolutionsgardet kallade onsdagsnattens attack, bara var en försmak.

— Allt prat om vedergällning och dylika diskussioner är en helt annan fråga. För nu har en örfil levererats mot deras ansikte under natten, sa Khamenei när han talade till den iranska nationen på morgonen efter attacken.

Förutom onsdagsnattens attack mot de amerikanska militärbaserna i Irak har Iran svarat på lönnmordet på landets hjältegeneral Qassem Soleimani genom att terrorklassa hela den amerikanska militären och alla som samarbetar med den.

Källa:
Iransk befälhavare: Kommer snart en hårdare hämndaktion mot USA


  • Publicerad:
    2020-01-10 14:30