INRIKES Riksdagsledamoten Björn Söder (SD) har lämnat in en motion om att Sverige bör införa en officiell minnesdag för kommunismens offer. Enligt Söder bör detta införas för att även kommande generationer ska minnas den död och terror som den röda ideologin har spridit.

Det är tidningen Samnytt som uppmärksammar att SD-profilen Björn Söder har lämnat in en motion i riksdagen där han föreslår instiftandet av en minnesdag för kommunismens offer. Även om kommunismen enligt till och med ”officiell historieskrivning” står för historiens mest omfattande politiska terror finns i dagsläget ingen särskild dag där detta uppmärksammas.

I motionen är det dock tydligt att Björn Söder tror på judiska myter om nationalsocialismen, då han jämför den med kommunismen och skriver att ”skillnaden mellan dessa ideologier är bara grader i helvetet”.

Enligt Söder måste kommande generationer också lära sig om kommunismens illdåd. SD-profilen vill dessutom att Sverige ska verka för att FN inrättar en internationell minnesdag för kommunismens offer.