SVERIGE Riksdagsledamoten Björn Söder (SD) har reagerat starkt på att Absolut vodkas ska börja säljas i Ryssland igen. På Twitter uppmanar han nu till bojkott.

Under torsdagen kom besked från Absolut vodkas moderbolag Pernod Ricard att man efter att ha lämnat den ryska marknaden förra året tänker återuppta handeln i landet. Anledningen är enligt bolaget att man ska ”skydda lokala medarbetare och säkra den lokala organisationens ekonomiska hållbarhet.”

Att sälja vodka i Ryssland kan kanske ses som en ganska rimlig affärsmodell, men beslutet är med tanke på den antiryska propagandan bland politiker och medier kontroversiell.

En av dem som reagerat starkt är den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Björn Söder, som emellanåt gillar att ta ställning för exempelvis Israel och andra globalistiska hjärtefrågor. Han utsågs nyligen dessutom till ordförande för den svenska delegationen till globalistorganet OSSE.

När kriget i Ukraina inleddes i februari förra året var Söder snabb att gå ut på Twitter och kalla Rysslands president Vladimir Putin för ”Adolf Hitler 2.0” . Han förespråkade också att Sverige och Finland skulle ansluta till krigsalliansen Nato eftersom ”att stå upp mot 2000-talets Hitler måste vara överordnat allt”.

Nu skriver han på Twitter att Absolut vodka måste ”skämmas”, samtidigt som han uppmanar sina Twitterföljare att bojkotta den populära svenska spriten. I inlägget har Söder också begränsat möjligheten att svara till de som han själv har valt ut.