SVERIGEDEMOKRATERNA Björn Söder har valts till ordförande för den svenska delegationen till OSSE. Valet av Söder upprör bland annat ärkeglobalisten Patrik Oksanen.

Nordfront rapporterade nyligen att riksdagsmannen Björn Söder (SD) skulle få en plats i prestigefyllda och hemlighetsfulla utrikesnämnden, som leds av kung Carl XVI Gustaf. Detta som ett slags tröstpris efter att valts bort som högerblockets kandidat till valet av riksdagens andre vice talman till förmån för partikollegan Jula Kronlid.

Men nu har han dessutom valts till ordförande för den svenska delegationen i globalistorganisationen Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE), eller Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), skriver Dagens Industri (DI).

Expo avslöjade det planerade valet av Söder redan under gårdagen, något som Söder senare bekräftade till Expressen.

— Det är ett hedervärt uppdrag. Jag har lång erfarenhet av att ha suttit i delegationen i åtta år. Jag har god erfarenhet av hur arbetet går till, säger han till Expressen.

Valet ses som kontroversiellt bland globalister och vänsterliberaler, som menar att Söder nu blir Sveriges främsta representant i globalistorganisationen. Till Expo går glonalistpropagandisten Patrik Oksanen så långt som att hävda att det kommer att ”skada Sveriges anseende” internationellt.

— Sverige har en lång tradition att hålla en hög fana i frågor om mänskliga rättigheter, mediefrihet och arbetet mot desinformation. Det är inte direkt frågor man förknippar Björn Söder med att arbeta för, säger Oksanen.

Oksansens utspel tycker Björn Söder är ”oseriöst”.

— Jag känner Oksanen sen tidigare så det förvånar mig inte att han är kritisk. Men att det skulle skada anseendet, det är fullständigt oseriöst tänker jag, säger Söder till Expressen.

OSSE har 57 medlemsländer över hela Europa, Nordamerika och stora delar av Asien. Globalistorganisationen beskrivs syssla med ”konfliktförebyggande åtgärder, skydd för nationella minoriteter, mänskliga rättigheter och demokratiuppbyggnad”.