FRANKRIKE. Även fredagen blev en dramatisk och våldsam dag i Frankrike där jakten på terroristerna som slog till mot Charlie Hebdo har resulterat i flera döda terrorister. Även flera oskyldiga som togs som gisslan dog under dagen.

franska poliser

Fredagen inleddes med skottlossning, bilstöld och gisslantagande. Bröderna Saïd och Chérif Kouachi försökte fly från polisen och förskansade sig strax efter klockan nio på förmiddagen i en industrilokal ungefär fyra mil utanför Paris. Enligt uppgift hade de en kvinna som gisslan.

Till fransk polis uppgav männen under förhandlingar via telefon att de ämnade dö martyrdöden.

Ett stort område spärrades av och det var kaotiskt på platsen med både poliser, journalister och människor ur allmänheten som var nyfikna.

Under dagen utvecklades ännu ett gisslandrama då mannen som igår dödade en kvinnlig polis och skadade en gatsopare tog gisslan i en judisk kosherbutik i centrala Paris. Det finns även misstankar om att en kvinna var delaktig i det dådet, men det är i nuläget oklart.

Ungefär samtidigt stormade poliserna de båda belägrade byggnaderna och de båda bröderna dödades i eldstrid. Gisslan uppges vara vid liv, men det är oklart hur hennes hälsotillstånd är.

I kosherbutiken dog brödernas kamrat – en man vid namn Amedy Coulibaly – samt fyra eller fem ur gisslan. Siffrorna varierar väldigt mycket i olika media och det är svårt att hitta bekräftade uppgifter. En kvinna eftersöks av polis i samband med det attentatet.

Ytterligare ett gisslandrama utspelar sig under kvällen i Frankrike, i Montpellier. Det finns dock inget som i nuläget tyder på en koppling mellan den situationen och terrordåden i Paris.

Nordfront följer utvecklingen.

Källa:
France attacks: Sieges ended


  • Publicerad:
    2015-01-09 21:43