FRANKRIKE. En man gick till attack mot soldater som stod utposterade utanför ett judiskt center i Nice. Två av soldaterna skadades lindrigt och den flyende gärningsmannen greps.

150203-nice-1025_acbb763a0877223ebae074a86f84fe99

Soldater attackerades utanför judiskt center i Nice, Frankrike.

Vid 14-tiden idag kom en man fram till tre patrullerande soldater utanför ett judiskt center i Nice. Han hade två långa knivar med sig och högg mot soldaterna. En träffades i ansiktet och den andra i armen sedan flydde gärningsmannen från platsen.

Två poliser som patrullerade i lokaltrafiken och en civilperson lyckades till sist gripa mannen. Ytterligare två personer som var med mannen vid attacken lyckades fly. Den gripna gärningsmannen är 30 år gammal och heter Moussa Coulibaly. Han är känd av polisen sedan tidigare, då för stöld och misshandel. Gärningsmannen har samma efternamn som Amedy Coulibaly, mannen som attackerade en kosherbutik i Paris och dödade fyra personer för en månad sedan. Efternamnet ska dock vara vanligt i Mali där de båda gärningsmännen ursprungligen kommer ifrån och det finns i nuläget inget samband mellan händelserna.

Lokalen där soldaterna blev attackerade innefattade en judisk radiostation och en judisk förening. Frankrike har mer än 10 000 soldater utposterade runt om i landet och har högsta terrorberedskap efter attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo.

Källa:
Franska soldater höggs av knivman i Nice


  • Publicerad:
    2015-02-03 23:10