INRIKES. Bögskandalen kring myndighetsbossen Dan Eliasson växer. Till skvallertidningen Stoppa Pressarna vittnar personer med koppling till bögkultur om Eliassons suspekta beteenden och utstyrslar.

Dan Eliasson, tidigare chef för MSB. Foto: Anita Andersen (CC BY-ND 2.0).

Den ökände myndighetsbossen Dan Eliasson tvingades nyligen att avgå som generaldirektör för den orwellianska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) efter att ha åkt på bögsexresa till Kanarieöarna trots stränga förmaningar till vanligt folk att stanna hemma.

Skvallertidningen Stoppa Pressarna, som nyligen avslöjade pedofilskandalen kring den tidigare EU-parlamentarikern Frederick Federley (C), har grävt mer i Eliassons tidigare okända bögliv.

Stoppa Pressarna har talat med en tidigare dörrvakt på bögklubbar i Berlin som man kallar för ”Johan”. Han vittnar bland annat om att Eliasson har gått runt i väldigt udda bögutstyrslar i Stockholm ”mitt på ljusa dagen”.

— Det gick till så här. Jag satt och drack kaffe på ett café inne på Centralen med utsikt över Centralbron och då ser jag Dan Eliasson gå förbi. Sedan kommer han in i sällskap med två snubbar, det tyckte jag i och för sig inte var märkligt. Däremot så reagerade jag på hans klädsel, den var inte riktigt ”business”, berättar Johan och beskriver generaldirektörens något speciella outfit:

— Eliasson hade en läderrock, som om han skulle göra en parodi på en nazist och så hade han cowboyboots och läderbrallor och det såg inte helt ”business” ut, det var därför jag reagerade.

Den tidigare dörrvakten, som numera arbetar i byggbranschen, menar sig ha fått en väl utvecklad ”gaydar”, alltså ”bög-radar”, under sin tid i Berlins bögliv.

— Min ”gaydar”, den slog till direkt när jag såg Eliasson, berättar han för Stoppa Pressarna.

Johan menar vidare att utstyrseln uppfattades som ”kinky”.

— Man kan ju ha en skum överrock även om du är straight, men det hela gick inte riktigt ihop och i och med att han är en känd chef och offentlig person så tänkte jag ”va, fan går han ut på stan i den munderingen för?”. Det är inget man gör.


  • Publicerad:
    2021-01-25 21:20