TYSKLAND. Kölns borgmästare, Henriette Reker, backar nu från sitt uttalande om att hon skulle låta publicera ”uppförandekoder” för kvinnor. Detta kommer efter att borgmästaren mottagit massiv kritik för sitt uttalande.

Köln

Nordfront rapporterade under onsdagen om att Kölns borgmästare, Henriette Reker, under en presskonferens sa att man skulle införa så kallade uppförandekoder för kvinnor så att de inte ska bli utsatta för sexuella övergrepp av män med utländsk härkomst. Detta med anledning av händelserna som inträffade på Kölns tågstation, då ett flertal kvinnor blev sexuellt trakasserade av närmare 1000 invandrare. Minst en kvinna ska ha våldtagits.

— Vi kommer att sätta in preventiva åtgärder så att kvinnor och unga flickor kan skyddas från sådana händelser. Vi kommer att publicera uppförandekoder på nätet så att dessa unga människor kan vara bättre förberedda, sade Reker under presskonferensen.

Reker uppmanade också kvinnor till att hålla främlingar på en armlängds avstånd, att hålla sig till sina vänner och att be vittnen om hjälp om något skulle hända. Hon sa också att man kommer att informera kvinnor om hur de bör klä sig för att undvika att hamna i en liknande situation igen.

Borgmästarens uttalande om ”uppförandekoder” har fått massiv kritik och hon har nu därför backat från utspelet. I ett inlägg på Facebook skriver borgmästaren följande:

Om jag har sårat något av offren med mitt uttalande så är jag är uppriktigt ledsen. Jag ville inte och kommer heller inte i framtiden att upprätta några uppförandekoder för kvinnor. För att i framtiden kunna förhindra den här typen av sexuellt våld och garantera säkerheten på våra gator och torg behöver vi tillräckliga polis- och säkerhetsstyrkor.

Källa:
Reker wehrt sich gegen Kritik an Verhaltenstipps


  • Publicerad:
    2016-01-07 13:05