SPEL. I Battlefield V betan hade man lagt till ett chattfilter i multiplayern som censurerade termen ”vit man”. Både ”svart man” och ”asiatisk man” var dock tillåtet att skriva.

I betan till EA/Dice:s nya spel Battlefield V, en kommande förstapersonsskjutare som utspelas under andra världskriget, fanns det ett installerat chattfilter i multiplayern som skulle censurera ord eller uttryck som kunde uppfattas som stötande. Men systemet hade även valt att censurera några väldigt icke-stötande ord och termer, däribland ”vit man”, ”DLC”, ”titanfall” och ”försvara”.

Att man har valt att censurera ”vit man” uppges många ha uppfattat som särskilt konstigt, speciellt eftersom att termerna ”svart man” och ”asiatisk man” båda fortfarande var tillåtna.

EA:s Community Manager, Jeff Braddock, försvarar detta med att filtret ska vara ett ”pågående arbete”. EA/Dice säger vidare att de kommer att ta till sig kritiken från testspelarna.

”En sund diskussion är vad som driver förbättringar i våra spel, och vi skulle aldrig vilja hindra det”, skriver Braddock.

Det återstår dock att se om betans chattfilter fortfarande finns kvar när spelet släpps den 20 november.

Källa:
EA responds to Battlefield V beta chat filter that censors ”white man,” DLC,” and ”lag”


  • Publicerad:
    2018-09-10 20:35