POLITIK När Ida Karkiainen (S) utnämndes till civilminister blev hon tillfrågad av Aftonbladet om hon har några lik i garderoben. Hon nekade till det men idag publicerade Nyheter Idag en festbild där hon heilar.

Ida Karkiainen utsågs förra veckan till civilminister i Magdalena Anderssons regering. Nu avslöjar Nyheter Idag att hon i sin ungdom kan ha haft nationella sympatier då hon lyssnade på Pluton Svea och gjorde segerhälsningar på fester. Karkiainen ska, enligt Nyheter Idag, ha stått på balkongen till sin bostad och skrikit tyska segerhälsningar med armarna utsträckta.

Både i en intervju med Aftonbladet och på sin Facebooksida hävdar den nyblivna ministern minnesförlust och att det måste vara för att förlöjliga eller ironisera över något. Hon skriver att hon ”har ingen bakgrund i vit-makt-miljön. […] inget minne av att ha gjort en sådan gest.”

På Twitter raljeras det frisk kring den lilla fadäsen:

Karkiainen har tidigare offentligt kritiserat Sverigedemokraterna och i princip skyllt den ökande mängden hatbrottsanmälningar på partiet. Hennes eget hatbrott verkar aldrig ha blivit polisanmält och är idag preskriberat.