KULTUR Efter bilderna på civilminister Ida Karkiainens (S) heilande har uppmärksamheten även riktats mot bandet Raubtier, där hennes sambo spelar. I en artikel i Expressen beskylls ministern nu även för samröre med det populära hårdrocksbandet. Men framförallt avslöjar Expressen sitt elitistiska förakt mot allt folkligt.

Det var under gårdagen som bilder där Sveriges nya civilminister Ida Karkiainen (S) ser ut att ”heila” började publiceras av mainstreammedia efter att först ha offentliggjorts av Nyheter Idag. Enligt Karkiainen minns hon inte bilden, även om hon samtidigt menar att den bortglömda hälsningen gjordes ”ironiskt”.

— Alltså. Jag var 15 år, och som 15-åring att ironisera över nazismen tycker jag ändå är rätt bra, och rätt viktigt att man gör, och visar på det sättet att man tar avstånd från den här typen av ideologi, säger hon i en intervju i Aftonbladet.

I Expressen har man nu publicerat en artikel där man attackerar civilministern utifrån hennes samröre med sambons band Raubtier. Metalbandet från Haparanda beskrivs som ”nationalistisk hårdrock” och en av deras synder är att man öppet kritiserat media.

”Inte heller Raubtiers våldsamma musik, med politiskt innehåll om att döda och störta medier har hon några synpunkter på”, skriver Expressen och citerar låten ”Världsherravälde”:

Som man fruktar hur rovdjurens hunger
Ska störta medias konspiration
När den sista radiomasten garnerats
Med rovdjurens fana I topp
Se med fasa hur flocken marscherar
Genom skärvorna av ert sista hopp
Världsherraväldet kommer trampande I marschtakt
Världsherravälde för triumviratets slutna pakt
Världsherraväldet rensar ut ett korrumperat P3
Blodshämnd mot MTV och ZTV

"Världsherravälde" av Raubtier

Uppenbarligen känner sig Bonniertidningen Expressen träffade av Raubtiers lyrik, även om man inte nämns specifikt i låttexten, då man avkräver civilministern en förklaring.

— Jag gör ingen som helst värdering av deras texter, den där konstnärliga friheten måste stå för Pär Hulkoff [Raubtier frontman och sångare. reds. anm.] som är textförfattare men jag gör ingen värdering, säger Karkiainen när hon pressas av Expressen.

Raubtier - ett "delvis" högerextremt band?

I en annan artikel skriver Expressen om Raubtier som ett band som ”delvis kan kopplas till högerextremism”. Att Nordfront flera gånger publicerat Raubtier som ”Veckans låt” blir ännu en guilt by association-attack mot Karkiainen.

Till stöd för sin paranoia tar man Expos judiske ”researcher” Jonathan Leman, som å ena sidan anser att det finns en koppling men att man ändå hellre måste ”fria än fälla” när det kommer till Raubtier.

— Det är inte ett renodlat högerextremt band, men jag menar att det ändå finns en implicit högerextremism och konspirationism i vissa av deras texter vilket också är anledningen till att bandet hyllas i högerextrema kretsar, säger Leman.

Något som däremot oroar Leman är vad Pär Hulkoff skriver på sociala medier och vilka personer han har ”kontakt ”med där.

— Allt sammantaget gör, menar jag, att det är ett band som i alla fall delvis kan kopplas till högerextremism, säger Leman, som uppenbarligen lagt mycket tid på att kartlägga Raubtier-medlemmarnas privatliv.

Expressen avkräver Karkiainen också svar på varför hon ses på ett Youtubeklipp, festandes med bandet. Dessutom vill man veta varför Raubtier har något så hemskt som en sydstatsflagga i sin replokal.

— Jag har sett den och har inget med design av deras replokal att göra, svarar hon.

Men det duger inte för Expressens Anna Gullberg som dundrar vidare om att det är en ”omvittnat rasistisk symbol”, trots att flaggan överhuvudtaget inte har något med ras att göra.

— Jag står för mina värderingar. Alla värderingar där man ska göra skillnad på människor är totalt oacceptabelt men sen bestämmer jag inte vad andra tycker, det får stå för dem, svarar dock civilministern.

En minister av folket - elitens största skräck

Jag tror att problemet för Expressen, övrig lögnpress och allsköns proffstyckare är att statsminister Magdalena Andersson har utnämnt en människa som inte är en av dem till minister. Hon är inte uppväxt i en borgerlig och välutbildad storstadsmiljö där man åt oxfilé till middag på fredagarna klockan 21 och fick fina kulturmarxistiska värderingar med modersmjölken.

Hon kommer från Haparanda och jag tror inte jag är ensam om att föreställa mig att hon växte upp i ett arbetarklasshem där man istället åt korv och makaroner till middag redan klockan fyra på eftermiddagen. Hon är en ”lantis” och kommer från en kultur där man inte litar på media, där raggarkultur och främlingsfientlighet frodas, där man lyssnade på Ultima Thule och Pluton Svea som ung och ”heilade” på fester.

Eller som Aftonbladets Eric Rośen konstaterar:

Alla som vuxit upp utanför Stockholm beskriver tveksamma umgängen, hitlerhälsningar på fester och hur mycket vedervärdig musik de hade omkring sig på den tiden. Så ser ju Sverige tyvärr ut, även om vi älskar att låtsas vara ett land utan rasism.

Självklart är Karkiainen inte ensam i dessa kretsar att ha en sådan bakgrund. Det finns gott om politiker, journalister, professorer och andra ”viktiga” människor som kommer från samma miljö. Men istället för att öppet ta avstånd från sin hembygds folklighet och skriva spaltmeter av avståndstagande krönikor om hur hemskt ”inskränkt” och förtappat Haparanda är så är Karkiainen fortsatt tillsammans med sin ungdomskärlek, visar lojalitet med honom och har till och med följt med honom på turnéer runtom i landet där han spelar för tiotusentals andra ”delvis högerextrema” lantisar.

Den nya civilministern är en kvinna av folket, sosse eller ej, och detta skrämmer slag på eliten som lider av en fruktansvärd folkfobi. De är rädda för folket ute i stugorna ”på landet”, för det folkliga och det normala. Att släppa in detta i regeringen innebär att en gräns har passerats som kanske bara kan jämföras med när SD kom in i riksdagen.

Om sedan Ida Karkiainen dessutom verkligen är en i smyg övertygad nationalsocialist, som infiltrerat landets högsta ledning, är förstås något som vi på Nordfront varken kan bekräfta eller dementera.