MÅNGKULTUREN. Återigen har brandmän attackerats efter att ha ryckt ut för att släcka bränder som ett så kallat ungdomsgäng orsakat.

Under natten till onsdagen larmades räddningstjänsten i Uddevalla till tre olika bränder vilket visade sig vara en fälla då de attackerades med stenar av ett ”ungdomsgäng” efter de släckt elden.

— Det är några lastpallar på en gångbro som brinner. När vi håller på att packa ihop efter att ha släckt så kommer det några stenar flygande mot oss. Vi hoppar då genast in i bilen och lämnar platsen, säger Mattias Bergenheim vid räddningstjänsten i Uddevalla.

Därefter hade ”ungdomarna” tänt eld på en bil i ett intilliggande område som räddningstjänsten också fick rycka ut till men där undkom de stenkastning.

— Vid den branden var det så mycket folk i rörelse ute vid bilen, så jag tror att det var därför vi inte utsattes för stenkastning där, säger Bergenheim.

I måndags blev även polisen utsatta för stenkastning i det mångkulturella området efter att de lurats in där av ett ”ungdomsgäng”.

— Vi har en arbetshypotes att de försöker locka in oss i området för att de ska kunna kasta sten på oss, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst och fortsätter:

– De träffade bara plåten på bilen. Men sen var det en privatbilist som fick en sidoruta krossad och glassplitter över sig, men i övrigt inga skador. Så det har varit lite oroligt i området.

Källa:
Ungdomsgäng attackerade brandmän under utryckning


  • Publicerad:
    2017-08-02 19:50