RYSSLAND. Denna vecka försöker vi begripa nutida rysk ideologi genom att lyssna på Aleksandr Dugin.

dugin

Aleksandr Dugin.

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

För att klargöra så förespråkar jag inte Aleksandr Dugins idéer. Som Klas Lund sa i Radio Nordfront så är Vladimir Putin ingen ”räddare i nöden”, utan det är upp till oss själva att befria oss.

Det kan dock vara intressant att förstå Dugins idéer i och med att man därmed möjligtvis kan förstå vissa ryska maktgruppers agerande bättre.

Tilläggas bör också att Rysslands utrikesdepartement nyligen angrep Motståndsrörelsen i en rapport. Rysslands utrikesdepartement kontrolleras dock av en annan maktgrupp än den maktgrupp som Dugin tillhör.

I mina öron handlar Dugins idéer om en form av ”under radarn”-ideologi med ambitioner att skapa en geopolitisk och ideologisk motvikt för att kontra och besegra världsjudendomens aggressiva liberalism och imperialistiska ekonomiska system.

Av nyfikenhet var jag inne på Dugins Twitter för någon månad sedan och såg att han spred anti-Federal Reserve-dokumentärer och så vidare.

Västerländsk hets mot Dugin
Innan vi lyssnar på intervjun med Dugin så kan följande klipp vara intressant att se, för att få en hum om hur aggressiva liberaler ser på Dugin.

Dugin vill genom det han kallar för ”fjärde politiska teorin” inte hamna i ”fällor så som kommunism, nationalism eller fascism”.

Västmedia stämplar honom dock direkt som en förespråkare av exempelvis ”fascism fascism”:

Även CIA-projektet Radio Free Europe hetsade nyligen mot Dugin för att denne höll ett föredrag över internet, inför en publik i Texas, USA.

Intervju på Red Ice Radio
Red Ice Radio, som leds av svensken Henrik Palmgren, intervjuade nyligen Dugin gällande hans ”fjärde politiska teori”.

Palmgren är för övrigt en intressant person som jag tolkar som något av en pro-vit ”truther” som tycks radikaliseras sakta men säkert.

Henrik Palmgren från Red Ice Radio.

Henrik Palmgren från Red Ice Radio.

Exempelvis har han intervjuat Christopher Bollyn, journalisten som avslöjade att spåren efter 9/11-attackerna leder till USA och Israel.

Palmgren förespråkar även dokumentären The Greatest Story Never Told som avslöjar de groteska lögner som judisk massmedia i decennier spridit om Andra världskriget.

Hör hans intervju med Dugin här:


  • Publicerad:
    2015-05-08 22:58