FÖRBUD. Försäljningssajten Ebay förbjuder nu användare att sälja skivor och andra artiklar som förknippas med det Norska bandet Burzum.

Den åtalade Varg Vikernes.

Det norska bandet Burzum, som startades av den nu 41-årige Varg Vikernes, är nu bannlyst från den populära säljsajten Ebay. Anledningen uppges vara att Burzum och Vikernes bryter mot Ebay:s policy som förbjuder försäljning av föremål med anknytning till grupper som förespråkar ”hat, våld och intolerans”.

Varg Vikernes, som nu är bosatt i Frankrike, samt hans fru Marie Cachet blev arresterade i sitt hem den 16 juli förra året. Polisen misstänkte då att paret hade planerat att begå terrorhandlingar. Bakgrunden till misstankarna uppgavs då vara inlägg på Vikernes hemsida, att han var en av dem som fick motta Anders Behring Breiviks manifest samt att Vikernes fru lagligt hade köpt fyra jaktvapen.

Paret blev friade från anklagelserna men trakasserades både före och efter av staten och media. Vikernes åtalades dock senare för tankebrott då han publicerat kritiska texter på sin hemsida riktat mot judar och muslimer. För det dömdes han i juli i år till villkorlig dom och böter.

Källa:
Ebay bannlyser Burzum


  • Publicerad:
    2014-08-07 19:30