DEFAITISM. I en ny video avfärdat musikern och opinionsbildaren Varg Vikernes Nordiska motståndsrörelsens politiska mål om ett enat och nationalsocialistiskt Norden.

Varg Vikernes.

Den norske musikern Varg Vikernes, som främst är känd för sitt enmansband Burzum och för att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord och flertalet kyrkobränder, har under de senaste åren blivit väldigt populär med sin Youtube-kanal ThuleanPerspective. Där har han med jämna mellanrum laddat upp videoklipp i vilka han diskuterar alltifrån musik och religion till prepping, överlevnad och rasfrågor.

Även om hans videoklipp har varit uppskattade bland nationella har han också anklagats för defaitism och fått en hel del kritik för vissa kontroversiella uttalanden, bland annat att massinvandring till Europa från tredje världen skulle vara ”moder naturs” sätt att straffa européer för miljöförstöring.

I ett klipp som laddades upp under torsdagen diskuterar han tanken med ett framtida nationalsocialistiskt Skandinavien, något som han avfärdar helt och hållet. Han menar bland annat att Skandinavien skulle dö ut, då han påstår att ingen skulle handla med nationalsocialistiska länder och att våra naturresurser inte räcker för att hushålla vårt eget folk.

Vidare menar Vikernes att eftersom människor i Skandinavien idag inte är nationalsocialister så kommer ingen att kunna samla stöd för ett nationalsocialistiskt system. Vikernes utgår således från att den geopolitiska situationen är helt omöjlig att förändra, likväl som nordiska män och kvinnors politiska uppfattning.

Den enorma tillväxt och den uppmärksamhet som Nordiska motståndsrörelsen har fått under de senaste åren, där en och samma organisation kämpar gemensamt för ett och samma mål i hela Norden, nämns inte ens i videoklippet.

Avslutningsvis menar Vikernes att lösningen på alla problem är att avveckla civilisationen helt och hållet.

Se videon nedan:


  • Publicerad:
    2017-07-28 20:55