Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kommunist ger Motståndsrörelsen rätt – är positiv till ett enat Norden

Av Redaktionen, 2018-01-06
redaktionen@nordfront.se

DEBATT. Den kommunistiska kolumnisten och författarinnan Kajsa Ekis Ekman erkänner i en krönika i Metro att Nordiska motståndsrörelsens idé om ett enat Norden inte bara är att föredra framför EU, utan även något att sträva efter.

Kajsa Ekis Ekman under ”Festival of Dangerous Ideas” 2014 – nu tror hon på ett enat Norden.

I en artikel i folkfientliga Metro skriver kommunisten Kajsa Ekis Ekman att en nordisk union där länderna Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island skulle ingå vore att föredra framför ett medlemskap i EU. När hon skall lista några av de fördelar hon menar att en nordisk union medför kommer det emellertid endast politiskt korrekta floskler.

Unionen skulle lanseras med stora satsningar på det som Norden är känt för: välfärd, jämlikhet och jämställdhet.

[…]

Vi ska bli en stolt fristad för hotade och förföljda människor.

Som stöd för sin idé om att ena de nordiska länderna i en union tar Ekis Ekman historikern Gunnar Wetterberg, som länge argumenterat för detta. Wetterberg har tydligen konstaterat att ett förenat Norden är en ”realistisk utopi” som kan bli verklighet 2040.

Ekis Ekman tycks dock inte nöja sig med en union, då hon avslutar sin debattartikel med orden ”Då ingen kommer att kunna enas om vem som ska bli kung över Norden får vi övergå till republik. ”

Nordiska motståndsrörelsen har som bekant som ett av sina främsta mål att ena de nordiska länderna i en framtida nationalsocialistisk republik. I Motståndsrörelsen partiprogram Vår väg står det bland annat att ett enat Norden skulle säkra de nordiska folkens självständighet och enklare möjliggöra de nordiska folkens rasliga och kulturella överlevnad. Ett enat nordiskt försvar skulle även kunna stå starkt emot fientliga krafter i världen”, samt att ”Sverige är en allt för liten enhet för att stå självständigt i en värld som i alla fall många år framåt kommer att utgöra ett direkt hot mot vårt folks frihet. Därför är det en nödvändighet att vi slår oss samman med de övriga nordiska folken.”

Kajsa Ekis Ekman är sedan tidigare känd för att ha suttit fängslad i Givonfängelset i Ramla. Detta efter att ha gripits av israelisk militär under 2015 i samband med att hon befann sig ombord på ett fartyg tillhörande den antiisraeliska aktionen Ship to Gaza.

Källa:
Kajsa Ekis Ekman: Varför bildar vi inte en nordisk union?


  • Publicerad:
    2018-01-06 19:00