UTRIKES. Som svar på att den turkiska militären nyligen skjutit ner ett ryskt bombflygplan skickar nu Ryssland kryssaren ”Moskva” till farvatten nära Syriens gräns mot Turkiet.

Nyligen sköt den turkiska militären ner ett ryskt bombflygplan som man påstår kränkte turkiskt luftrum. Ryssland bekräftar att ett bombflygplan har blivit nerskjutet av turkisk militär. Men att bombflygplanet skulle har kränkt turkiskt luftrum är något som Ryssland starkt tillbakavisar. Som svar på Turkiets handlingar skickar man nu en kryssare till farvatten nära Syriens gräns mot Turkiet.

Kryssaren ska enligt uppgift vara utrustad med ett avancerat luftförsvarssystem. Den ryska militärens talesperson Sergei Rudskoy varnar för att alla mål som kan tänkas utgöra ett hot mot ryska trupper kommer att förgöras.

— Alla mål som utgör ett eventuellt hot mot oss kommer att förstöras, säger Rudskoy.

Under tisdagen meddelade också Kreml att nerskjutningen av bombflygplanet kommer att följas av ”konsekvenser”. Den första konsekvensen blir att all koordination med den turkiska militären ställs in.

Kryssaren Moskva deltog senast i operationer mot IS tillsammans med den franska militären. Detta som en solidaritetshandling efter terrordåden i Paris fredagen den 13:e november då över 120 människor mördades kallblodigt av muslimska extremister.

Källa:
Rysk kryssare till turkiska gränsen


  • Publicerad:
    2015-11-25 11:25