STORBRITANNIEN. Albanskan och ”flyktingen” Eltiona Skana frias för mordet på den sjuåriga flickan Emily Jones. Albanskan har erkänt mordet, men tingsrätten i Manchester väljer att fria mördaren. 

Den mördade Emily Jones. Foto: Twitter.

Den albanska ”flyktingkvinnan” Eltiona Skana frias för det uppmärksammade mordet på den sjuåriga, brittiska flickan Emily Jones. Skana erkände redan från början att hon helt oprovocerat hade knivhuggit flickan i halsen.

Det var i mars i år som Jones åkte sparkcykel på en lekplats vid Queen’s Park i Bolton. När hon passerade albanskan i parken blev flickan brutalt knivhuggen i halsen, framför sin mor och far, Sarah Barnes och Mark Jones. 

Flickan dog kort efter attacken på Salford Royal Hospital med hemska plågor och dödsångest.

Trots mördarens erkännande och andra vittnesuppgifter väljer tingsrätten i Manchester att fria Skana från mord, och dömer henne istället för dråp.

En rättsmedicinsk psykiatriker som behandlade Skana efter mordet sade i rätten att det ”inte finns några realistiska möjligheter att döma henne för mord”.

Under rättegången diskuterades om albanskans dåliga mentala hälsa kunde vara en ”lämplig ursäkt” för hennes agerande.

Rätten fick också lyssna till en inspelad konversation mellan en sjuksköterska och Skana, där det framgick att albanskan faktiskt hade planerat attacken. Eftersom dessa uppgifter framkom medan Skana var utan sina mediciner, bedömde juryn att uppgifterna inte var pålitliga.

Albanskan kom till Storbritannien som ”flykting” 2014. Vid ett tidigare tillfälle har hon attackerat sin syster och knivhuggit sin mor.


  • Publicerad:
    2020-12-05 11:30