ERÖVRING. Turkiets president uppmanar turkarna i Europa till att föröka sig med syftet att ta kontroll över Europa i framtiden.

President Erdogan

Under ett valmöte i staden Eskisehir i nordvästra Turkiet höll president Recep Tayyip Erdogan ett tal där han uppmanar alla turkar i Europa om att utbilda sig, starta företag samt föröka sig med syftet att ta kontroll över Europa i framtiden.

— Jag talar till mina medborgare, mina bröder och systrar i Europa. Där ni jobbar och bor nu är erat nya hemland. Var engagerade. Starta fler företag. Skicka barnen till bättre skolor. Kör de bästa bilarna och bo i de finaste husen. Skaffa inte bara tre utan fem barn. De är Europas framtid, sa Erdogan under mötet.

Uttalandet kom en kort tid efter att Turkiet hotade med att öppna landets gränser till Europa för de miljoner av så kallade flyktingar som befinner sig där. Samtidigt har Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu varnat Europa om att ett nytt ”heligt krig” snart kommer att bryta ut.

— Nu är valet över i Nederländerna och tittar man på de olika partierna så är det ingen skillnad mellan socialdemokraterna och fascisten Geert Wilders parti. Alla har samma mentalitet. Vart är de på väg? Vart leder de Europa? De har startat Europas sammanbrott. De drar Europa ner i avgrunden. Heligt krig kommer snart att utkämpas i Europa.

Turkiet har också anklagat både Nederländerna och Tyskland för att vara ”nazister” samt EU för att inte följa ”flyktingavtalen” som EU och Turkiet ingick i 2016.

Källa:
Erdogan oppfordrer til erobring av Europa


  • Publicerad:
    2017-03-20 08:40