Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ernst Zündel får inte leva med sin fru i USA – nekas inträde på grund av åsikter

Av Redaktionen, 2017-06-06
redaktionen@nordfront.se

USA. Homeland Security har nekat Ernst Zündel inträde till USA på grund av att han ifrågasatt den etablerade versionen av andra världskriget.

Den tysk-kanadensiske revisionisten och skriftställaren Ernst Zündel, 78, har nekats inträde till USA, dit han ville åka för att återförenas med sin amerikanska fru, Ingrid Zündel. Ernst Zündel hindrades från att skaffa ett immigrantvisum på grund av att han nyligen avtjänat ett fängelsestraff för tankebrott i Tyskland. Enligt chefen för Homeland Securitys byrå för överklaganden, Rod Rosenberg, betraktas Zündel som ”otillåtlig”.

Ernst Zündel dömdes 2007 till ett femårigt fängelsetraff för att bland annat ha ifrågasatt ”Förintelsen”. När han deporterades från USA till Kanada 2003 tvingades han sitta i isoleringscell i två år och betraktades som ett ”hot mot rikets säkerhet” på grund av hans skrivelser. Zündel deporterades sedan till Tyskland där han dömdes efter en skenrättegång. Zündel frigavs 2010.

Enligt Homeland Security är det avtjänade straffet dock inte enbart det som fått myndigheten att neka honom inträde. I beslutet står att han ”är en historisk revisionist och Förintelseförnekare som distribuerar artiklar, böcker, band, videos och sändningar för att sprida sitt budskap” och att han har ”en lång historia av att uppvigla till rasligt, etniskt och religiöst hat” samt ”aggressivt uppträdande mot judar”. Zündel har ”varit en ledare för denna typ av verksamhet i årtionden och har inte visat avståndstagande eller ånger för sina handlingar”.

Det som står om i beslutet är emellertid falskt, menar Ingrid Zündel i en intervju med American Free Press. Ernst Zündel har inte dömts för något som är olagligt i USA, vilket var anledningen till att han deporterades för att dömas i Tyskland från första början. Zündel har varken åtalats eller dömts för ”racial hatred” eller ”aggressive behaviour” gentemot någon. Pacifisten Ernst Zündel har istället avrått från just detta, menar hans fru:

Ernst har aldrig åtalats för ’aggressivt uppträdande’, än mindre dömd för att ha agerat aggressivt mot någon. Han är en pacifist med ett rent register av ett livslångt Ghandi-liknande uppförande. Vi har rapporter från FBI och andra polisrapporter som säger så. Inte enbart har Ernst aldrig uppträtt ”aggressivt”, han har också rått sina anhängare att uppträda fredligt, som en moralisk princip och för taktiska skäl.

Källa:
Pacifist Historian Denied U.S. Entry


  • Publicerad:
    2017-06-06 10:00