ESTONIAKATASTROFEN. Den 28 september 1994 förliste passagerarfärjan Estonia under inte helt klarlagda omständigheter och 852 människor dog. I en ny dokumentärserie med premiär i dag framkommer nya uppgifter om ett hål i Estonias skrov, vilket nu fått regeringen att ändra sig och gå med på att fallet granskas på nytt.

Uppgifterna om ett hål i skrovet på passagerarbåten Estonia, som 1994 sjönk i Östersjön på sin rutt mellan Tallinn och Stockholm, har tidigare konsekvent tillbakavisats av myndigheterna och avfärdats som konspirationsteorier. Vid olyckan omkom 852 personer och 137 överlevde.

Nu har dokumentärfilmare från Norge upptäckt ett stort hål i skrovet och som tidigare delvis dolts mot sjöbottnen. Det är i dokumentärserien ”Estonia – fyndet som förändrar allt” som skrovet undersökts med en dykrobot och ett fyra meter högt hål hittas.

— Det är helt intryckt här, utbrister dokumentärfilmaren Henrik Evertsson när han ser filmen från dykrobotens kamera.

Jörgen Almdahl, professor i marin teknik i Trondheim, säger i dokumentärserien att det inte kan uteslutas att skadan i skrovet inverkat på fartygets förlisning.

I vilket fall ger upptäckten av hålet stöd för teorin att Estonias förlisning inte enbart berodde på att bogvisiret föll av.

Skulle gjutas in i betong

Efter att fartyget förlist lovade den nytillträdde statsministern Ingvar Carlsson (S) och den avgående Carl Bildt (M) först att fartyget skulle bärgas men ändrade sig kort därpå.

Den socialdemokratiska regeringen förbjöd därefter dykning vid fartyget, började att täcka färjan med grus och sten samt planerade att gjuta in färjan i betong.

Alltsedan olyckan har anhöriga till de personer som omkom förvägrats en ny undersökning av vraket för att förklara varför fartyget sjönk så snabbt.

Överlevande fick sitt vittnesmål förvanskat

En överlevande som fått sitt vittnesmål kraftigt förvanskat och som efterlyser en ordentlig utredning är Carl Erik Laantee Reintamm. Idag är han diplomat och Estlands generalkonsul i Sankt Petersburg. Vid olyckan var han 26 år gammal.

Laantee Reintamm väcktes av ett kraftigt skrapljud i sin hytt under bildäck. Han förstod att något var fel och sprang genast ut. I korridoren såg han hur havsvatten forsade in och han sprang för livet uppför trapporna till sjunde våningens promenaddäck. Redan då hade fartyget börjat luta.

När han tittade ner i vattnet såg han något ljust och flera meter gånger meter stort, som rörde sig strax under ytan, och som sköljdes över av vågorna.

I polisrapporten kunde han senare se hur hans uppgifter var förvanskade och att det stod att han sett ”[…] fyrkantiga metalldelar som utgjorde bitar från väggarna i fartyget som lossnade och flög i vattnet. Det kan även ha varit portar som hade lossnat”.

En annan överlevare, Jan Steen, har även sett något som han uppfattade som tornet till en ubåt som rörde sig nära Estonia. När han tillfrågades uppgav han att det han såg var ljust – ljusgrått eller vitt.

Enligt uppgifter ska en NATO-ubåt, några veckor efter Estonias förlisning, gått in i en docka i Skottland med stora skador i fören.

Teorin om att Estonia skadades av en ubåt har av både styrande politiker och regimmedia avfärdats som konspirationsteorier.

Nya uppgifterna stärker ubåtsteorin

En av de som i många år engagerat sig i Estoniakatastrofen är Lars Ångström, före detta riksdagsledamot i försvarsutskottet. Han har krävt att regeringen skulle utreda vad som egentligen inträffade.

Den nya upptäckten av ett hål i skrovet indikerar att något kolliderat med färjan från sidan.

— Det här är ju nya uppgifter som helt bekräftar den omfattande kritik som har framförts mot förklaringen och utredningen av förlisningen, säger Ångström till SVT.

— Här visar materialet och de experter som har tittat på det att det är något som har kolliderat i Estonias sida med en kraft av flera tusen ton, och då pratar man fartyg, säger Ångström till SVT.

Svenska försvaret använde Estonia för att smuggla militär utrustning

Det svenska försvaret hade ett hemligt avtal med Tullverket om att få frakta militärt materiel och använde veckorna före förlisningen Estonia för att smuggla ut militär, elektronisk utrustning från det sönderfallande Sovjetunionen.

Vid katastrofen hade det hemliga avtalet funnits i 30 månader. Bara under september 1994 har bekräftats att försvaret vid två tillfällen forslade hem krigsmateriel ombord på Estonia.

Estonias förlisning skedde under en känslig period då de ryska trupperna bara en månad tidigare lämnat Östtyskland, Estland, Lettland och Litauen.

Efter dokumentärens uppgifter – Stefan Löfven i krismöte i Finland

Som tidigare uppmärksammats av Nordfront fick de nya uppgifter om fynd av hål i skrovet som offentliggjordes inför premiären av dokumentärserien statsminister Stefan Löfven (S) att flyga till ett krismöte i Finland.

Mötet ska ha varit det tredje i ordningen på bara några dagar där företrädare för Sverige, Finland och Estland möttes – möjligen för att överlägga om en gemensam strategi inför avslöjandet av de nya uppgifterna om ett hål i skrovet på Estonia.

Regeringen ändrar sig

Regeringen har efter att konsekvent vägrat en granskning i 26 år nu ändrat sig och uppgett att fallet ska granskas på nytt.

Dokumentärserien som regisserats av Henrik Evertsson kan ses på Dplay.

— Vi vill belysa vad som verkligen hände och ge de drabbade flera svar, säger Evertsson i ett pressmeddelande.


  • Publicerad:
    2020-09-28 15:40