LUND. ”EU-migranter” i Lund har bosatt sig på en hyrd parkering, trots att de flera gånger blivit tillsagda att flytta så har de inte lämnat platsen. Nu har de företag som hyr parkeringsplatsen tröttnat och säger att om kommunen inget gör så kommer de att lämna Lund.

Under ett års tid har företagen Flextrus och Å & R Carton försökt få ”EU-migranterna” att lämna parkeringen utan resultat. Nu ställer de krav på kommunen, antingen ska kommunen se till att de får tillbaka parkeringsplatsen eller så kommer företagen att lämna Lund. Sammanlagt har företagen 400 anställda som nu kanske kommer bli arbetslösa om företagen väljer att flytta från Lund.

— Kommunen får välja vad de prioriterar, säger Maud Rahm, vd för Flextrus och även representant för Å & R Carton.

Företagen har förutom att de inte kan utnyttja parkeringsplatsen även problem med att ”EU-migranterna” eldar och skräpar ner på parkeringen. Företaget Flextrus tillverkar och trycker förpackningsmaterial vilket inte ens tål röklukt och risken att det skulle kunna komma gnistor från elden oroar. Innanför grindarna finns det gods för flera miljoner.

Redan från start har företaget Flextrus förklarat att de inte får använda parkeringen och sedan ett halvår tillbaka så är även fastighetsägaren på Estancia inblandad. Flera polisanmälningar och försök att avhysa ”EU-migranterna” är gjorda men ändå har de inte försvunnit från parkeringen. Både personal och kunder är fundersamma och oroade över hur det ser ut på parkeringen och det finns även personal som inte vågar ställa sina bilar på parkeringen.

— Vi har gjort som man ska. Först har vi pratat med dem och sagt till vänligt att de inte får vara där. Det blev inte någon effekt. De har varit där i nästan ett år. Så många som det är nu har det aldrig varit tidigare, berättar Rahm.

— Ja visst, vi ska flytta, säger de men det sker inte, berättar Leif Roger Fechner på Estancia.

Källa:
Företag hotar med att lämna Lund


  • Publicerad:
    2015-07-16 23:45