Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

EU planerar att organisera mer invandring till Europa

Av Redaktionen, 2019-07-24
redaktionen@nordfront.se

INVASIONEN. Utrikes- och inrikesministrar från EU-länder har samlats i Paris för att diskutera vad som ska hända med strandsatta migranter i Medelhavet. Enligt Macron så ska EU på olika sätt hjälpa asylsökare som försöker ta sig till Europa.


Skärmbild: Emmanuel Macrons twitter.

Under måndagen meddelade Frankrikes president Emmanuel Macron att fjorton EU-länder kommit överens om att invandringen till Europa från tredje världen ska fortsätta, men att invandrarna ”solidariskt” ska fördelas mellan länderna. Något stopp för invandringen till Europa är det alltså inte tal om.

Utrikes- och inrikesministrar från EU-länder samlades i Paris för att diskutera vad som ska hända med migranter som blir strandsatta i Medelhavet.

EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos, som förra året vädjade till alla länder att skriva på FN:s migrationspakt, säger att EU tänker ”hjälpa migranter i Libyen, organisera humanitära överföringar samt frivillig återvandring”.

Den franske presidenten har twittrat att EU måste ”se till att kvinnor och barn som har rätt till asyl får skydd utan att behöva ta alla risker att korsa Medelhavet.

Macron skriver även följande på sin twittersida:

”Vi kan inte se på utan att göra något, medan tusentals män, kvinnor och barn som lämnat allt, faller i människohandlares händer. Vi kan inte lämna dem utan något annat val än att bombas i Syrien eller att lida skeppsbrott i Medelhavet.”

EU ska, enligt Macron, fortsätta med ett ”frivilligt återvändarprogram”, medan personer med asylrätt även fortsättningsvis ska tas emot i Europa. Det verkar som att syftet även kan vara att skapa nya vägar in i Europa för invandrarna.

Vi kommer att återuppta programmet som lanserades 2017: att tillåta kvinnor och män som har rätt till asyl att få skydd utan att ta alla risker att korsa Medelhavet.”, säger han.

Macron menar att när en båt räddar migranter på Medelhavet så ska en snabb ankomst i en säker närbelägen hamn arrangeras, och det ska också ses till att migranterna fördelas solidariskt mellan länderna.

Enligt Macron ska de som saknar asylskäl sändas tillbaka.

Macrons tweet har resulterat i ett antal kritiska kommentarer, som exempelvis följande:

Afrika måste utvecklas så att afrikaner kan bo där.
Europa måste återlämnas till européerna.
Att kasta ut migranter på våra stränder när arbetslösheten är hög, liksom skulderna, och att ni hela tiden dumpar vår köpkraft, är ingen lösning.

Och ett annat exempel:

Om du var uppriktig, skulle du:
1. Starta stora medvetenhetskampanjer i Afrika för att förhindra denna fara
2. Kräva att de som lidit skeppsbrott eskorteras tillbaka till närmaste hamn, dvs. Tunisien.
Om 3 månader skulle trafiken avstanna!

Källor:
EU:s plan: ”Organisera” invandring till Europa
Emmanuel Macrons Twittersida


  • Publicerad:
    2019-07-24 09:20