FOLKUTBYTE. En före detta grekisk utrikesminister hävdar i ett tal att Europas länder behöver sex miljoner invandrare samt att flyktingar inte har begått terrordåd annat än i ett fall, vilket är ett felaktigt påstående.

Greklands tidigare utrikesminister och numera kommissionär i EU med ansvar för migrations- och inrikesfrågor, Dimitris Avramopoulos, höll nyligen ett tal på en konferens vars tema var ”Invandring, säkerhet och Europas framtid”. Han pratade i diffusa ordalag om att terrorismen oroar människor men att unionen i svåra tider måste kunna visa medmänsklighet för så kallade flyktingar.

Avramopuolos påstod också i en intervju med den schweiziska tidningen Tribune de Genève följande:

I framtiden behöver medlemsländerna sex miljoner invandrare. Vi kommer att öppna kontor i alla afrikanska länder på andra sidan av Medelhavet och i Västafrika. Det här är bästa sättet att kämpa mot människosmuggling.

Kommissionären ljög också fräckt om islamistiska terrordåd då han påstod att blott en ”flykting” gjort sig skyldig till terrorism. ”Vad gäller terrordåd i Europa så begicks de av europeiska medborgare. Förutom i ett fall så har flyktingar aldrig varit skyldiga”, påstod Avramopuolos.

Det stämmer inte även om man så bara skulle stödja sig på mainstreammedia. Till och med de mest berömda attentaten i Berlin och Paris har utförts av flyktingar, såsom flera andra terrordåd i Tyskland och Europa. Inte i ett enda fall har den skyldige varit europé, utan alltid en icke-vit invandrare.

Källa:
EU-komissaari: ”Avaamme konttoreita Afrikkaan – tarvitsemme 6 miljoonaa maahanmuuttajaa


  • Publicerad:
    2017-03-15 20:20