MASSINVANDRING. EU:s invandringskommissionär uppmanar i ett brev Norge att ta emot fler ”flyktingar”. ”Var så ambitiösa som möjligt”, skriver han, trots att Norge inte ens är medlem i unionen.

Det är EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos, som nyligen skickade ett brev till Norges invandrings- och integreringsminister Sylvi Listhaug, där han uppmanar Norge att ta emot fler så kallade flyktingar och framförallt afrikaner. Initiativet kommer av att FN:s flyktingorgan UNHCR har gått ut med en allmän uppmaning om att ta emot fler ”flyktingar”, en förfrågan som EU nu alltså vidarebefordrar till bland annat Norge och samtliga EU-länder.

— I brevet bad jag dem vara så ambitiösa som möjligt, och jag bad dem speciellt om att öka sina insatser för att ta emot kvotflyktingar från Nordafrika och Afrikas horn, berättar Avramopoulos till norska Dagbladet.

EU har som målsättning att trappa upp ”hjälpen” till så kallade flyktingar från länder som Libyen, Egypten, Niger, Etiopien och Sudan. Detta eftersom rasfrämlingar som väljer vägen över Medelhavet till Europa vanligtvis kommer från dessa länder, alternativt reser igenom dem.

Avramopoulos betonar dock att den ökade invandringen från dessa områden inte får gå ut över kostnaderna för den så kallade syriska flyktingströmmen till Europa.

Källa:
EU ber Norge ta imot flere kvoteflyktninger


  • Publicerad:
    2017-09-16 13:00