INRIKES. Expo har hängt ut en lokalpolitiker i Nacka efter att hon deltagit i ”Nordfronts fristående chattgrupp”. Till åsiktspoliserna på Expo berättar hon bland annat att hon sökte sig till kanalen för att få information om mordet på Tommie Lindh. Uppdaterad.

Idag har yttrandefrihetskritiska och antivita Expo ”avslöjat” att en lokalpolitiker från Sverigedemokraterna i Nacka har deltagit i en chattgrupp som heter ”Nordfronts fristående chattgrupp” på Telegram.

Expo skriver bland annat att lokalpolitikern i chatten har efterfrågat om Radio Nordfront har sommaruppehåll. Lokalpolitikern kommenterar till Expo att hon sökte efter information om mordet på Tommie Lindh och att hon upptäckte att Nordfront och Radio Nordfront hade en bra rapportering om fallet.

”Jag sökte på nätet om information kring Tommie Lindh, att det var magert med information i media. Däremot hittade jag Radio Nordfront, som rapporterade brett om saken”, förklarar hon i ett mejl som citeras av Expo.

Vidare skriver hon:

För att kunna fortsätta att ta del av information om mordet på Tommie Lindh, sann eller falsk, som jag vid det tillfället inte kunde finna i media, bl.a. om han mördats när han försvarade en person, frågade jag om ifall Radio Nordfront hade sommaruppehåll.

Hon ska dessutom i chatten gjort sig skyldig till värdegrundsbrott såsom att använda ordet ”neber”, jämföra mordet på Tommie Lindh med afrikanen George Floyds död i USA samt för att ha beskrivit en BLM-demonstration som ”äckel-demon”.

Det verkar som att Expo lyckades avslöja den kvinnliga SD-politikerns identitet genom att hennes telefonnummer kopplades till hennes Telegramkonto.

Eftersom man måste använda ett telefonnummer för att registrera sig på Telegram vill Nordfront därför rekommendera SD-politiker och andra som anonymt vill delta i Telegramchatter av en mer radikal karaktär att skydda sin identitet genom att dölja sitt nummer för alla på Telegram, även sina kontakter. Detta gör man genom att gå på ”Settings” sedan ”Privacy och Security” och ”Phone Number”. Där kan man välja att ingen kan se ens telefonnummer och att bara ens kontakter kan söka upp ens konto genom att söka på ens telefonnummer.

Uppdatering: Du bör också använda ett telefonnummer som inte kan kopplas till dig som person på Telegram. Annars kan fientliga aktörer hitta dig bakvägen på Telegram med hjälp av ditt nummer.

Hur man skyddar sitt telefonnummer på Telegram. Klicka för förstoring.

Man bör dock vara medveten att det inte finns något hundraprocentigt skydd för anonymitet på Internet och att både Expo och mainstreammedia emellanåt använt sig av dataintrång i sin jakt på politiska dissidenter.

Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist, som också är programledare för Radio Nordfront, kommenterar:

— Vi välkomnar förstås att SD-politiker och andra från etablissemanget läser på Nordfront och att vi kan bidra med nyhetsrapportering där lögnpressen brister. Det är synd att åsiktspoliser som Expo ska försöka skamma nyfikenhet och att partier som SD ofta går Expos ärenden i såna här fall.

— Jag vill också påpeka till alla som sitter och är anonyma på Telegramchatter att dessa självklart övervakas av mörka krafter såsom Expo. Tänk därför på hur ni uttrycker er och att ni skyddar er anonymitet.


  • Publicerad:
    2020-10-30 15:45