MÅNGKULTUREN. Expressen publicerade under onsdagen ett snyftreportage där de låter en IS-terrorist som åkt ner från Sverige och som ingick i IS hårda kärna berätta att han ”ångrar” sig och vill ”be hela folket” om ursäkt.

”IS-svensk”. Skärmbild: Youtube.

Boulevardblaskan Expressen låter i en intervju som de köpt från ett kurdiskt medieteam IS-terroristen Khaled Shahadeh be svenska folket om ”ursäkt”. Den 29-årige terroristen som sitter i ett syriskt fängelse vill gärna komma ”hem till Sverige” och påstår att han ångrar att han åkte till Syrien.

— Det är mycket jag ångrar, påstår Shahadehj medan han i nästa andetag erkänner att han fortfarande drömmer om ett islamistiskt kalifat.

— Jag ska inte ljuga för dig. Fortfarande vill vi ha ett kalifat. Vi vill ha en Islamisk stat.

Expressen kallar IS-mördaren för ”IS-svensk” och berättar nogsamt att han pratar svenska med ”tydlig göteborgsdialekt”. De anger också att han är ”uppvuxen i Göteborg där han bott i hela sitt liv och att han efter gymnasiet haft anställningar vid både Volvo och kryddföretaget Santa Maria”. De låter även Shahadeh inställsamt uttala att ”Sverige är bättre än alla arabiska länder”.

Shahadeh ingick i IS hårda kärna och stannade kvar tills slutstriden om samhället Baghouz i början av 2019. Under sin tid i IS medverkade han bland annat i propagandafilmer som skulle få fler att ansluta sig till den brutala terrororganisationen. Han påstår att han endast ”bevittnade” massakern på 18 krigsfångar där fångar fick huvuden avhuggna.

Shahadeh blev även skadad under sin tid i IS-sektens tjänst, År 2014 plåstrades han om i Sverige på de svenska skattebetalarnas bekostnad för att sedan återvända till Syrien där han fortsatte striderna för terrororganisationen.

— De fixade nerverna. Jag återhämtade mig. Jag gifte mig och återvände med min fru hit, berättar Shahadeh i intervjun.

Han har flera släktingar och vänner som även de åkt ner till Syrien och som stridit för den islamistiska terrorstaten. Expressen publicerar bilder på dem och berättar om ”döda terroristvänner” och hur ”Khaleds äldre bror som nybliven pappa dog efter bara några månader”. De nämner också hur Shahadehs mor ”grät hela tiden” och låter i ett videoreportage pappan undra varför inte ”svenska staten tidigare förbjudit unga som Shahadeh att åka ner”.

Den agendasättande artikeln avslutas med en vädjan från IS-terroristen.

— Hela folket och inte bara min familj vill jag be om förlåtelse. Om Sverige vill hjälpa oss, låt dem hjälpa oss. Vi är tacksamma om Sverige hjälper oss ut härifrån, vädjar IS-terroristen till de av massinvasionen plågade svenskarna som nu även förväntas ta hit främmande folks avlagda terrorister.

Källa:
Här vittnar IS-svensken: Högg tills fångens huvud lossat


  • Publicerad:
    2019-09-21 19:05