REPRESSION. Ledarna för Britain First är de senaste att bli fängslade för hets mot folkgrupp.

Ledarna för den kulturnationalistiska organisationen Britain First, Jayda Fransen och Paul Golding, har av domstol befunnits skyldiga till Storbritanniens motsvarighet till hets mot folkgrupp för religiöst missaktande trakasserier. De döms båda till fängelse för att de har ”trakasserat” invandrare, både brottslingar och oskyldiga, spridit flygblad och postat videos på Internet. Fransen döms på tre punkter till 36 veckor, Golding på en punkt till 18 veckors fängelse.

Fransen hade bankat på dörrar och fönster i ett område i Kent, skrikit ord som ”pedofil” och ”utlänning”, i sin konfrontatoriska jakt på tre arabiska män och en tonåring i Kent vilka kom att bli dömda till fängelse för gruppvåldtäkt på barn. De båda lade också ”stötande” flygblad i brevlådorna i grannskapet där de dömda invandrarbrottslingarna bodde. Totalt dömdes de för sju åtalspunkter om trakasserier. De nekade till samtliga påstådda brott.

Domaren Justin Barron motiverade inför domstolen att paret är ”välkänt”, att de är ”kontroversiella”och att de ”skapar sin egen publicitet” men hävdade att domslutet endast baserades på de giltiga bevis som framlagts i rätten. Barron sade att deras ord och handlingar ”uppvisade fientlighet” gentemot muslimer och den islamska tron.

— Jag har inga dubier om att deras gemensamma avsikt var att använda fakta i målet [mot de dömda araberna boende i Kent] för sina egna politiska syften. Deras kampanj syftade till att dra uppmärksamhet till deras ras, religion och invandrarbakgrund, sade Barron.

Under det att Barron förkunnade sin dom, överröstade Fransen honom med att säga:

— Detta är en mycket ledsam dag för brittisk rättvisa. Allt jag gjorde var för de barns skull som bor i detta land, och de är värda det.

När anhängare till Britain First lämnade rättssalen ropade de missnöjda kommentarer till domstolens tjänstemän och den närvarande pressen. ”Ingen kapitulation!” var slagordet.

Källa:
Britain First leader and deputy leader jailed for hate crimes


  • Publicerad:
    2018-03-14 20:00