ANTIVITHET. ”Vita rasligt motiverade extremister” i USA ska bekämpas genom att hatbrottsutredningar förläggs lokalt – samt genom bestraffning av de myndigheter som inte åtalar tillräckligt många vita.

Amerikanska Justitiedepartemenetet samt FBI uppmanar nu lokala polismyndigheter i USA att åtala fler vita människor för hatbrott – som ett sätt att slippa bli utsatta för en federal utredning.

Biträdande justitieminister Vanita Gupta betonade igår för församlade FBI-agenter att de från och med nu har att hålla efter polismyndigheterna i sina distrikt för att se om de undviker att registrera ”hatbrott”.

Gupta och biträdande chefen för FBI:s Avdelning för Brottsutredningar Jay Greenberg har deklarerat att ”hatbrott” begångna av ”rasligt motiverade våldsamma extremister” är ”ett nationellt hot som ska ges prioritet”.

Enligt Greenberg kommer FBI i ökande grad specialisera sig på att detektera ”hatbrott” genom

  • utökad utbildning inom området
  • en intensiv mediekampanj utformad för att rekrytera offer från ”underrepresenterade och utsatta befolkningsgrupper
  • att federalt tryck sätts på den lokala brottsbekämpningen med syftet att man börjar rapportera hatbrott som annars inte skulle rapporteras.

Hatbrottslagar politiskt och rasligt motiverade
Eric StrikerNational Justice betonar i en artikel om FBI:s nya taktik för ”hatbrott” att hatbrottslagar är politiskt och rasligt motiverade.

Svarta och judar är kraftigt överrepresenterade som antagna offer i FBI:s databas för ”hatbrott”, medan vita åtalas i högre utsträckning än genomsnittet.

Som exempel på hur sådan statistik uppstår så uppgav en svart man, som i början av sommaren sköt fem vita män i en ”skjutningsrunda” involverande flera delstater, att han hatar vita människor.

Varken lokala åklagare eller FBI har åtalat mannen för hatbrott.

Enligt FBI:s hatbrottsrapport för 2019 utgör svarta 49% av ”offren för rasliga fördomar”, medan judar är 60% av ”offren för rashat”.

De flesta av de svarta i dessa data är offer för ”hot”.

Ett stort antal rapporterade hatbrott som ”drabbar både svarta och judar” är, visar Striker, påhittade bluffar.

Här finns som exempel fall av typen Jussie Smollett– incidenten, där den färgade skådespelaren 2019 betalade kollegor för att iscensätta ett rasistiskt våldsdåd mot honom själv ”utfört av vita rasister”.

Här finns även de många ”bombhot riktade mot judiska samlingslokaler” – som iscensatts av en judar.

Satte upp klistermärken: ”Jag älskar att vara vit” – åtalas för ”etniskt hot”

Helt igenom genuint finner däremot FBI åtalet häromdagen mot en vit man för ”etniskt hot” – där brottet består i att mannen satt upp klistermärken med texten ”Jag älskar att vara vit.”

Statistik visar dock de facto att svarta begår cirka 90% av mellanrasliga grova våldsbrott.

Striker kommenterar slutligen i sin artikel:

Den galna klappjakten på vita rasister som FBI bedriver kommer garanterat orsaka fler förlägenheter för den alltmer diskrediterade byrån.


  • Publicerad:
    2021-07-29 22:10