BROTT. Fem personer har gripits av polisen misstänkta för inblandning i ett kidnappningsdrama i Täby, där polisen på söndagskvällen hittade en man utomhus – bakbunden med en plastpåse över huvudet.

Larmet som inkom till polisen klockan 21.11 på söndagskvällen innehöll uppgifter om mystiska människor i området i Hägernäs i Täby kommun norr om Stockholm. En stund senare hittade polisen en mansperson bunden utomhus med en påse över huvudet. Ytterligare två brottsoffer anträffades också.

— När vi kom dit så hittade vi en person som man bedömde var utsatt för någon form av människorov, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen och fortsätter:

— När man började kontrollera personer runt i kring så fick man klart för sig att minst fem personer hade deltagit i det här. När de fortsatte att göra kontroller så fanns det ytterligare två brottsoffer, som varit utsatta.

De gripna anhölls senare av åklagare, misstänkta för olika delaktighet i människorov och försök till människorov. Det finns i nuläget ingen information om personskador. Brottsplatsen ska genomgå teknisk undersökning under dagen.

Källa:
Fem gripna – efter kidnappningsdrama


  • Publicerad:
    2018-09-03 09:50