WHITE LIVES MATTER. Medan fotbollsspelarna i en match mellan Burnley och Manchester City knäböjde för att hedra den rasrevolutionära rörelsen Black Lives Matter, cirklade ett flygplan med banderollen White Lives Matter Burnley ovanför stadion.

Innan en fotbollsmatch i England mellan Burnley och Manchester City hade avspark, började ett lätt flygplan med banderollen White Lives Matter Burnley cirkulera ovanför Ethiad Stadium där matchen hölls.

Flygplanet med banderollen dök upp några minuter efter att alla spelare och funktionärer knäböjt för att visa sin undergivenhet inför den samhällsomstörtande Black Lives Matter (BLM) -rörelsen, och fortsatte att flyga runt en stund in i matchen.

Spelarna i Premier League bär sedan spelsäsongen återupptogs i onsdags slagordet Black Lives Matter på sina tröjor, som även är namnet på den judiskt organiserade proteströrelse som bland andra finansieras av juden George Soros.

I ett uttalande understryker ledningen för Burnley att det inträffade ”inte på något sätt representerar klubben” och att man kommer att samarbeta med myndigheter för att identifiera vilka det är som är skyldiga till det inträffade.

Black Lives Matter representerar däremot den antivita klubben Burnleys politik:

Burnleys fotbollsklubb fördömer starkt de ansvariga för handlingen med flygplanet och den kränkande banderollen som flög över Ethiad Stadium på måndagskvällen. Vi vill vara tydliga med att de som är ansvariga inte är välkomna till Turf Moor.

Klubben skryter också med att den har vunnit ett samhällspris genom att de har samarbetat med ”alla sorters kön”, religioner och trosuppfattningar, och att de är motståndare till alla former av rasism. Men det gäller uppenbarligen inte svart rasism, som de uttryckligen stödjer både med sina tröjor och ritualer.

Vi står helt och fullt bakom Premier Leagues Black Lives Matter-engagemang och, i linje med alla andra Premier League-matcher som spelats sedan Project Omstart föll våra spelare och personal villigt på knä vid kick-offen i Manchester City.

Vi ber reservationslöst om ursäkt till Premier League, till Manchester City och till alla dem som hjälper till med att främja Black Lives Matter.

Foto på banderollen som drogs av flygplanet.


  • Publicerad:
    2020-06-23 01:00