FINLAND. I ett filmklipp från Soldiers Of Odin i Finland riktar man sig direkt till nätpedofiler i landet. ”Nationalistiska kvinnor poserar som underåriga tjejer på datingsidor – men själva dejten kommer att bli med oss”, hälsar man i filmen, som är textad på engelska och arabiska.

I ett nyligen publicerat filmklipp berättar medlemmar av Soldiers Of Odin (SoO) i Finland att man just nu har en kampanj där man tänker leta upp pedofiler som letar offer på nätet.

Enligt en av de maskerade männen som syns i filmklippet har kampanjen startat eftersom antalet pedofiler som letar underåriga offer i Finland ökat markant den senaste tiden. Därför avslöjar man ett antal nationella kvinnor just nu poserar som underåriga lockbeten på nätet. Men när pedofilen bokar en träff så är det medlemmar i Soldiers Of Odin de kommer att träffa – en träff som man lovar kommer bli ”minnesvärd”.

— Och oroa er inte, vi kommer inte att kontakta polisen, säger en av männen i filmklippet.

Mannen berättar också att man redan testat lägga upp fejkade konton med påhittade underåriga tjejer, där man snabbt fick flera svar från äldre män. Över hälften av männen som sökte kontakt ska ha varit araber.

— Detta gäller dock även er inhemska pedofiler, ja pedofiler och våldtäktsmän av alla färger, lovar man dock.

Står upp för yttrandefriheten
Till skillnad från den numera avsomnade svenska delen av Soldiers Of Odin har organisationen i Finland inte visat tecken på feghet och beröringsskräck. SoO har exempelvis haft en officiell representation på samtliga av Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer i Finland under de senaste åren och visat stöd för organisationens rätt till yttrandefrihet.

Soldiers Of Odin tillsammans med motståndsmän i Helsingfors. Foto: Nordfront.

Inför den frihetsmarsch som anordnades av Nordiska motståndsrörelsen på den finska nationaldagen 2017 gick finska SoO ut offentlig och uppmanade alla att sluta upp på marschen för att stödja Motståndsrörelsen. Detta med tanke på den då nyligen meddelade förbudsdomen från Birkaland tingsrätt.

”Vi ber även alla våra supportrar och andra nationalister att delta i marschen för nationell frihet, ett rättvist samhälle och omutlig moral – det vill säga att marschera mot frihet!”, skrev man bland annat.

Även efter förbudet har finska SoO fortsatt att stödja Motståndsrörelsen. Under den senaste finska nationaldagen deltog finska SoO i den nationalsocialistiska frihetsmarsch som hölls i Helsingfors med svastikafanor.


  • Publicerad:
    2019-02-11 07:00