MÅNGKULTUREN. Det av regeringarna utlovade guldregnet över Sverige i massinvasionens spår uteblev och har blivit till en ekonomisk mardröm för kommunerna.

Enligt en enkät som TV4 har skickat ut vill allt fler kommuner vägra lyda statens krav på att ta emot fler så kallade flyktingar.

Bosättningslagen som tvingar kommuner att ta emot och ansvara för ”flyktingarna” kritiseras alltmer av kommunerna.

Kommunalrådet i Sölvesborg, Louise Erixon (SD), har väckt uppmärksamhet genom att lösa problemet med alla dyra rasfrämlingar som kommit till Sölvesborg med att dessa ska skickas vidare till vänsterstyrda kommuner, eftersom det är ”vänstern” som sagt att invandringen skulle bli en vinst; detta utan att nämna att den senast moderatledda regeringen sade samma sak.

– Vi erbjuder nu röda kommuner att ta emot Sölvesborgs nyanlända, då flera framhållit att det innebär en stor ekonomisk vinst, skriver Louise Erixon.

Bengtsfors hakar på
Efter Erixons och Sölvesborgs utspel har nu Bengtsfors hakat på. Ordförande för kommunstyrelsen i Bengtsfors, Stig Bertilsson (M) tänker också bestrida bosättningslagen för invandrare.

Kännetecknande för dessa kommunala ”uppror” mot statens mottagningstvång är att dessa börjat komma först när kommunernas ekonomi går dåligt.

Kritiker pekar på att det även finns andra värden i ett samhälle som får det att fungera och dess folk att ha det bra.

Källa:
Bengtsfors vägrar ta emot flyktingar: ”Högst rimligt”


  • Publicerad:
    2019-09-17 17:15