HBTQ. Återigen har familjen Kallur blivit av med en homoflagga. Nordfront har varit i kontakt med de nationalsocialister som såg till att den [censurerat ord] symbolen avlägsnades och förstördes.

Kallurs förra regnbågsflagga som beslagtogs. Det ryktas även om att de nya beslagen gick samma öde till mötes.

ARTIKELN HAR CENSURERATS AV MARI HEIDENBORG

I april i år konfiskerades idrottsfamiljen Kallurs regnbågsflagga av nationalsocialister som då lät hälsa via Nordfront att de ”aldrig kommer att acceptera uttryck för dessa folkfientliga rörelser och deras subversiva budskap och särskilt inte när det sker omkring barn”. Flaggan eldades sedan upp och en bild på det hela skickades till Nordfront. Detta kan du läsa om här.

Efter händelsen grät familjen Kallur ut till slaskmedia där de sa sig vara ”skärrade” över det hela.

— Jag är själv hbtq-person. Det gör det hela väldigt olustigt. Det är lätt att tänka att det är ett stort steg mellan att ta ner en flagga och göra något ännu värre, och det kan jag hålla med om, men med tanke på vad flaggan betyder för mig så är det väldigt tråkigt att någon gör så här, sa Martin Kallur då.

Trots att idrottsfamiljen påstod sig vara skärrade och kände att händelsen var olustig hissade de upp nya regnbågsflaggor. Dessa flaggor blev dock inte långvariga då de nu återigen har beslagtagits av nationalsocialistiska aktivister som vägrar att acceptera att flaggor som är starkt förknippade med [censur] får vaja fritt.

Under natten till måndagen beslagtogs en flagga som hissats utanför familjen Kallurs hus i Rättvik och en som satt utanför Rättviks Golfklubb, där Anders Kallur sitter med i styrelsen. Även familjen Kallurs grannar fick sina hissade regnbågsflaggor beslagtagna.

— Det känns förjävligt. Jag tycker att det är sorgligt med människor som inte kan acceptera att man får vara som man vill, säger golfklubbens ordförande Benny Nyström till den folkfientliga tidningen Dalarnas Tidning (DT).

Nyström säger vidare att de under nästa vecka kommer att ha möte på klubben om hur de ska gå till väga i fortsättningen. Han menar att det känns som att nationalsocialisterna skulle vinna om klubben slutar att hissa homolobbyns flagga men han menar att klubben inte kan fortsätta att köpa nya flaggor hela tiden.

— Vi ska ha ett styrelsemöte nästa vecka där vi ska bestämma hur vi går vidare med det här och om vi ska sätta upp en ny. Det känns som att man vill det, man vill inte att de ska vinna. Men samtidigt kan vi inte hålla på att sätta upp nya flaggor hela tiden, säger han.

I DT:s artikel, som går under rubriken ”Ritade hakkors i asfalten och stal prideflagga från Rättviks Golfklubb”, påstås det att ett hakkors ska ha målats på asfalten vid golfklubben. Nordfront har dock varit i kontakt med nationalsocialisterna som beslagtog flaggorna. De intygar att det inte fanns något hakkors ritat på asfalten när de lämnade platsen. Om någon ritat dit det i efterhand törs man inte spekulera i, men låter hälsa att det är tveksamt om DT verkligen skulle kunna motstå frestelsen att publicera bilder på ett sådant konstverk.

Homofilen Martin Kallur har efter måndagens konfiskeringar lagt upp en bild på sig själv med regnbågsflaggor där han hälsar ”nazisterna” som utförde aktionen att han kommer att köpa en ny flagga för varje gång deras flagga plockas ner. När personerna, som utförde aktionen och som vill krossa homolobbyns [censurerat ord] verksamhet, fick kännedom om Kallurs hälsning, kontrade de med ett svar som lyder:

— Det är ju Kallurs pengar. Vill han kasta dem direkt på brasan så är det upp till honom.

Händelsen har polisanmälts och rubriceras som stöld och hets mot folkgrupp.

Källor:
Ritade hakkors i asfalten och stal prideflagga från Rättviks Golfklubb: ”Det är sorgligt med intoleranta människor”
Familjen Kallur utsatta för vandalisering – har återigen fått prideflagga nedskuren
Martin Kallurs Instagram


  • Publicerad:
    2017-08-14 23:45